Znaci meni najbolja co-op i solo igra. To tesko koja igra out of the box moze odradit da ima oba elementa dobro izvedena.
Os igrat solo - super, os igrat u 2 - fantasticno kombinirat cete powere i tjerat zajedno koloniste, os u 3 igrat - jos vise wombo combo, os u 4 - wombo combo na cetvrtu i igra traje 2+ sata. Ak oces vise igraca onda kupis Jagged Earth ekspanziju i igras u 6, pol dana
Zasto igrat igre gdje glumite koloniste i otimate se za posjed na nekom otoku kad mozes raditi totalno suprotno, a to je stititi otok i domoroce od kolonista, mlatit ih i tjerati sa otoka sa cool spirit powerima
Spiriti kao i njihovi poweri se toliko dobro uklapalju u cijelu ovu pricu i sve ima smisla, ak si Spirit Ocean poweri ti ovise o pilmi i oseki i takve stvari. Svaki spirit je jedinstven. Krenes prvo ko mali spiritic koji ima utjecaj na par stvari da bi u endgame sa powerom mogao prevrnit pola otoka i pobit sve na njemu, al bas doslovno.
Meni najbolja stvar je smisljanje najboljeg rjesenja kako cemo rijesit problem koji nam je predstavljen te probleme koji se potencijalno mogu dogoditi
Replayability je ogroman i nikad neces imati isti game jer je mogucnosti previse. Od invader karata, spirita, razina tezine, protivnika protiv kojih zajedno igrate, power karata koje se otkrivaju, ma nece se nikad isti game dogodit i svaki game je nova zagodnetka
Zajedno mozete igrat protiv razlicitih kolonista od kojih svaki ima neka svoja pravila kak se ponasaju ili mozes uzeti odabrani scenarij koji ti da posebna pravila koje se primjenjuju unutar igre te ih moras postivati da bi dosao do pobjede.
Samo sa base game (a da ne pricamo o ekspanzijama) imas na stotine sati contenta i izazova bilo za solo play ili za ekipu.
Kad se jednom pohvataju pravila, igra je jednostavna, a najvise se gusta u tom kombiniranju gdje se rade wombo combo sa drugim spiritima kako bi se nasao najefikasniji nacin i sprijecilo koloniste da zauzmu cijeli otok
Igra izgleda fantasticno, od otoka, minijatura, kolonista, karata ma znaci sve je top kvaliteta.
Postoje promo packovi di dobijes dodatne karte, spirite, powere, koloniste i praktici sve to mos pronac vamo na forumu u temi za tu igru, mi smo stavili brdo izvora di se moze skinit to i isprintat i eto jos contenta (imam je sam printao vec i dijelim sam mi se treba javit na PM)
Ak se kojim slucajem zasitis igre (odigras ju preko 300+ sati) tu su dvije ekspanzije koje dodaju nove elemente i brdo novih spirita i dobijes jos stotine sati contenta
Comunity je ogroman, ljudi rade svoje custom karte, spirite i stavljaju na BGG. Ocjenjuju se, rangiraju i mos ih downloadat i igrat s njima
Postoji site koji ti sam izglenerira setup tak da ti ne moras izmisljat i gledat sto da odaberes: https://www.spiritislander.com/. Hoces danas probat tezinu 7, al bez protivnika Svedska jer si njih zadnji put pobijedio, moze, park klikova i app ti sam izgenerira setup.
Iako sam jos ajmo rec novi u BG svijetu, jos nisam probao igru koja mi toliko gusta daje kao spirit island. I btw ovo mi je ono 3. moderan board game koji sam kupio. Prvo sam uzeo Codenames Pictures, pa Unstable Unicorns i onda odma Spirit Island kad sam vidio review na netu . 30 gameova je proslo kroz moju kolekciju i Spirit Island je uvjerljivo na vrhu i ne znam tko ce ga skinit ikad.
I da se razumijemo, ak se odlucis za SI, ne moras mi nist kupit. Ak si iz Zg, mos doc u petak u igraonicu pa cemo bacit jednu partiju.
Zadnja izmjena: kovacu, dana/u 10 kol 2021, 17:15, ukupno mijenjano 2 puta.
Ovi su korisnici zahvalili autoru kovacu za post (ukupno 6):
https://boardgamegeek.com/boardgame/297 ... belisk-sun - Tascini na vrhuncu, mnoštvo (teških) odabira, manipuliranja kockica, razvijanja tehnologija, gradnji građevina i strategija sve ukomponirano u prekrasnu temu egipatskih bogova.
Al slažem se s nekim tko je gore u postovima napisao da bi trebao probati https://boardgamegeek.com/boardgame/162 ... rit-island.
Meni lako u top 5 igara koje sam ikada igrao. Jedina mana SI je da mi fali društvo s kojim bi ga češće igrao
Ovi su korisnici zahvalili autoru frastarc za post:
- zato što sam već par puta razmišljao da ju kupim
- zato što izgleda odlično i čini se podcijenjena
- i zato što će Mars biti prenapučen pa treba istražiti i druge lokacije za preseljenje
Ovi su korisnici zahvalili autoru juri006 za post: