Dugo nisam pisao o FAB-u pa da ne mislite da je hype splasnuo.
Au contraire...
https://fabtcg.com/articles/pro-play-2022/
Ova vijest je jako odjeknula, FAB ce nastaviti tamo gdje je MTG stao i mislim da nakon ovoga ide u nebo. Covid moze malo usporiti sve to, ali ne u vecoj mjeri.
Trenutno se odrzavaju RtN (Road to Nationals) eventi. Ukratko to je serija turnira na kojima top4 igraca osiguraju nastup na finalnom turniru na kojem ce top4 igraca formirati repku i predstavljati zemlju na FAB SP.
Pobjednik svakog tog RtN eventa dobije ekskluzivne nagrade, 2 karte i playmat koji vrijede cca 3500-4000€.
Dobra stvar je sto svako malo izroni neka nova verzija deka. Evo primjerice prije par dana odlican igrac iz Novog Zelanda osvojio RtN turnir s totalno cudnim buildom inace jako dobrog deka. U USA drugi lik osvojio event sa dekom koji se smatrao drugorazrednim dekom. Naravno i on je imao svoj neki build.
Super je to stvar za FAB jer nema nepobjedivih i zbilja se trud i testiranje prije turnira isplati.
Decki iz LSS zbilja znaju sto rade.
Za kraj moram vam opisati jucerasnji dan: ja i frend narucili boxeve iz Portugala, sredio on neki dobar deal. I jucer ti boxevi konacno stizu, a ja cak pobjegao sat ranije s posla da odem do njega. Ja 1 case (4 boxa), a on 4 casea (16 boxeva).
I dodjem do njega, on i cura vec otvorili skoro pola 1. boxa a da nisu dobili nijedan majestic. Inace majestic karte dolaze 6-8 kom po boxu, znaci svaki 3. buster. I kazem ja njemu da mu pokazem kako se otvaraju majestici, uzmem buster, otvorim ga i eto majestica. Uzmem drugi i opet majestic. I tako otvorio 4 bustera i 4 majesica.

Kaze on meni da odem brzo doma dok imam srece i otvorim boxeve. Kako je pas bio sa mnom na putu prema autu skrenemo prema obali na neku livadu da se ona olaksa i u travi nadjem 20kn. Nazovem odmah ovoga da se pohvalim i on opet meni neka odmah odem otvarati boxeve jer je danas moj dan.
Fast forward...dodjem doma, krenem otvarati...i u 4 boxa otvorim 2 legendary karte! Inace dolaze u prosjeku 1/10 boxeva - bas me posralo.
Od svih majestic equimenta (10 razlicitih postoji u ediciji) ja sam zelio samo 1 koji mi bas treba, a u 4 boxa sam dobio samo jednog - bas tog kojeg sam zelio i to u foil verziji!

Broj majestica recimo u prosjeku, 29 kom, ali jako dobri i uglavnom koje sam prizeljkivao.
Sveukupno jako isplativ case, samo ovo sa slike mi je skoro pa utrostrucilo ulozeno, a s osalih 900 karata koje nisu na slici i koje su uglavnom jako igrive i trazene (jer ovo je suplement set, dodatak za prva 2 seta) ulozeno : dobiveno dodje negdje na 1 : 3,5.
Na krau mi frend kaze da idem uplatiti loto. I naravno da sam skoknuo do kauflanda na kiosk...dodjem tamo i aparat ne radi!
Gleda zenska, nema trake u njemu, a ona je na zamjeni i ne zna gdje drze rezervne trake. Prcka ona po aparatu i kaze da moze izvuci jos 1 listic.
Tako da sam s onih 20kn koje sam nasao uplatio eurojackpot pa sad cekamo petak da lijepo sve ovo zaokruzimo...