Carta Magica preuzela 4Hogs
- grof
- Redovni član udruge
- Reactions:
- Ima zahvala: 1622 puta
- pohvaljen: 2445 puta
- Kontakt:
Carta Magica preuzela 4Hogs
Ne znam koliko znate, ali unatrag nešto vremena Carta Magica je preuzela posrnulu domaću izdavačku firmu 4Hogs.
4Hogsi su izdali:
https://boardgamegeek.com/boardgame/162071/vaults
https://boardgamegeek.com/boardgame/225740/skull-port
i još neke dizajnerske špilove standardnih karata
Uglavnom, planovi CM-a su da podigne iz mrtvila preuzetu firmu i da oživi hrvatsko izdavaštvo igara.
Možda bi i naša udruga mogla pripomoći ponovnim otvaranjem svoje sekcije za dizajn igara, samo ako ima interresenata za vođenje i dolaske.
4Hogsi su izdali:
https://boardgamegeek.com/boardgame/162071/vaults
https://boardgamegeek.com/boardgame/225740/skull-port
i još neke dizajnerske špilove standardnih karata
Uglavnom, planovi CM-a su da podigne iz mrtvila preuzetu firmu i da oživi hrvatsko izdavaštvo igara.
Možda bi i naša udruga mogla pripomoći ponovnim otvaranjem svoje sekcije za dizajn igara, samo ako ima interresenata za vođenje i dolaske.
Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw
- grof
- Redovni član udruge
- Reactions:
- Kontakt:
Re: Carta Magica preuzela 4Hogs
Usput, zanima nas kao udrugu koliko ovdje ima interesenata za dolaske na ovakve radionice u MC i playtestanja tuđih ideja i uradaka? Na nekoj redovnoj bazi tipa 2x mjesečno ili nekoj drugoj terminskoj bazi?
Jer, ako bi refurbished 4Hogs bio zainteresiran za nove ideje i razvoj, onda bi ovo mogla biti odlična stvar za razvoj.
Nekada smo i držali te radionice i bilo je dobrog interesa, ali što to vrijedi kada realno nitko od nas nije mogao samo tako do nekog stranog izdavača, pa je sve to ostalo nerealizirano. Ovako sada sve bi imalo puno više smisla jer bi dobre igre i ideje mogle biti razrađivane u MC-u, a 4Hogs bi onda to mogao i izdati u HR, a možda i šire.
Jer, ako bi refurbished 4Hogs bio zainteresiran za nove ideje i razvoj, onda bi ovo mogla biti odlična stvar za razvoj.
Nekada smo i držali te radionice i bilo je dobrog interesa, ali što to vrijedi kada realno nitko od nas nije mogao samo tako do nekog stranog izdavača, pa je sve to ostalo nerealizirano. Ovako sada sve bi imalo puno više smisla jer bi dobre igre i ideje mogle biti razrađivane u MC-u, a 4Hogs bi onda to mogao i izdati u HR, a možda i šire.
- Ovi su korisnici zahvalili autoru grof za post (ukupno 2):
- dendarii42 • dado
Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw
-
- Redovni član udruge
- Reactions:
- Ima zahvala: 203 puta
- pohvaljen: 563 puta
- Kontakt:
Sve je to divno i krasno, ali imam dojam da bi za uspjeh neke naše izdavačke kuće bio najbitniji dobar urednik, ideja pa i talenta bi se našlo, ali potreban je netko tko će sagledati te prototipe i pomoći uobličiti to u nešto što ima smisla, a da nije samo zanimljivo ili fora. Ja se inače javljam na funkciju. 

- Humra
- Reactions:
- Ima zahvala: 18 puta
- pohvaljen: 27 puta
- Kontakt:
Ja sam definitivno zainteresiran za ovako nešto, bilo za pomoć kod organizacije ili vođenja, playtestanje ili što god.
-
- Reactions:
- Ima zahvala: 3 puta
- pohvaljen: 162 puta
- Kontakt:
Jel se zna koja je kontakt osoba
Poslano sa mog SNE-LX1 koristeći Tapatalk
- grof
- Redovni član udruge
- Reactions:
- Kontakt:
Sa strane udruge ili Carta Magice?docich je napisao/la: 08 ruj 2021, 20:17 Jel se zna koja je kontakt osoba
-
- Reactions:
- Ima zahvala: 3 puta
- pohvaljen: 162 puta
- Kontakt:
Zaduzen za publishing dio od carte magice
- grof
- Redovni član udruge
- Reactions:
- Kontakt:
Vlasnik Carte je trenutno direktor 4Hogsa. Ta firma trenutno miruje i vjerujem da bi u početku to bio on ili dao nekome da mu to vodi. No, to su zapravo prava pitanja za njega na sastanku pri predstavljanju ideje.docich je napisao/la:Zaduzen za publishing dio od carte magice
Poslano sa mog STK-LX1 koristeći Tapatalk
- retko63
- Reactions:
- Ima zahvala: 83 puta
- pohvaljen: 51 put
- Kontakt:
Pozdrav ! Inaće,ne vezano za ovu temu,igra VAULTS je fenomenalna igra.Od ideje do izvrsne tematike,sve pohvale ! Znam da svatko ima svoj ukus ali ne slažem se sa ovako niskom ocijenom.Moja ocijena je 7.0 ! Da ne zaboravimo da su je radili dečki iz Hrvatske i da se u tom slučaju proradi na tome da počnu izlaziti i Hrvatske verzije igara.Zašto bi mi bili ispod Engleskog,Njemačkog jezika kad možemo biti i među prva tri što se toga tiće !
Zadnja izmjena: retko63, dana/u 09 ruj 2021, 13:22, ukupno mijenjano 1 put.