Dugo sam cekao da odigram nesto od Suchya, ali uvijek se naslo nesto "bitnije" za nabaviti i odigrati.
https://boardgamegeek.com/boardgame/247 ... ter-cities
Frend danas proucio pravila, nabrzinu mi ih objasnio i u doslovno 15 min smo krenuli igrati. Igra tece bas lijepo, sistem s akcijama na boardu + kartama mi je super. Ne treba se zaljubiti u karte u ruci jer stalno dolaze nove, jako je dinamicno, uvijek se ima nesto pametno za napraviti, a opet s druge strane resursi su cesto na knap. Ovako na prvu jako lijepo izbalansirano.
Onih 15 min brzinskog objasnjavanja pravila je imalo i male nuspojave: tek sam na prvom scoringu saznao da treba hraniti gradove sto mi je oduzelo 3 VP, a tek na kraju sam doznao da broj tunela nije bitan. Mislio sam da ce biti vise bodova, nesto kao s linkovima u Brassu, ali ispalo je da nema toga. A tu sam izgubio sigurno 2-3 akcije...Uz to nisam znao da se nagradjuje razlicitost struktura unutar jednog grada tako da sam i tu dosta bodova izgubio. Imao sam 7 gradova, a 2 VP manje od protivnika koji je imao 6. Na kraju 116-98 za njega.
Ali to je manje bitno, prvi macici se itak...ok, necemo bacati macice,shvatili smo bit.
Jedan mali minus ide komponentama: grozna produkcija. Kupole su ok, oni diskovi su malo fiddly, ali nije strasno. Kartonski tuneli, novac, one metropole isto dosta lose, za karte ne znam jer su sleevane...ali player board i glavna ploca su katastrofa. Ne treba nesto extra,ali zbilja je to moglo biti malo bolje. Glavni board je izgledao ko da je igra prosla 200 igranja i kao da ce se prepoloviti ako opet izadje na stol. Osim toga sam dizajn nije los, jedino mi nije jasno kako se uklapa mobitel u player oreder trackeru.
Necemo cjepidlaciti, ali zbilja je to moglo malo bolje, pogotovo ako usporedimo s drugim igrama u istom cjenovnom rangu.
Sve u svemu odlicna igra, pozitivno sam iznenadjen. Jedino sto sad moram nabaviti Pragu i Pulsar brze nego sam planirao...