Koju ste igru nedavno kupili?

Teme vezane uz igre, igranje, druženje, obitelj i psihologiju igranja
Zorzy
Reactions:
Ima zahvala: 493 puta
 pohvaljen: 189 puta
Kontakt:

Re: Koju ste igru nedavno kupili?

Post Postao/la Zorzy »

Odlučio si nabavit nekoliko roll & write-a.

Troyes Dice

Rajas of the Ganges: The Dice Charmers

Jedino me smeta što slonić ne stane nazad u kutiju kad je sastavljen.

slika
Ovi su korisnici zahvalili autoru Zorzy za post (ukupno 7):
juri006dadoMago de Umagopriroda15DeniNuuqtanelorn
Nuuq
Reactions:
Ima zahvala: 689 puta
 pohvaljen: 895 puta
Kontakt:

Post Postao/la Nuuq »

Zorzy je napisao/la: 01 vel 2022, 21:02 Odlučio si nabavit nekoliko roll & write-a.

Troyes Dice

Rajas of the Ganges: The Dice Charmers

Jedino me smeta što slonić ne stane nazad u kutiju kad je sastavljen.

slika
Jako me zanima Troyes dice
Javljaj utiske
Ovi su korisnici zahvalili autoru Nuuq za post:
Zorzy
slika
Aliensb
Reactions:
Ima zahvala: 267 puta
 pohvaljen: 377 puta
Kontakt:

Post Postao/la Aliensb »

Nakon pokusaja upita kod par domacih shopova, a i tezeg pronalaska vani pojavio se Ray sa Abyssom i jos rekao 330,00 kn novi, nisam razmisljao ni trenutka

slika
Ovi su korisnici zahvalili autoru Aliensb za post (ukupno 8):
dendarii42dadoraytanelornAntomonDeniMago de UmagoZorzy
slika
sadistiko
Reactions:
Ima zahvala: 3725 puta
 pohvaljen: 3857 puta
Kontakt:

Post Postao/la sadistiko »

slika

a išao kupit naljepnice za Gloomhaven Jaws i onda uzmem sve ovo jer je bilo na popustu :-D
Ovi su korisnici zahvalili autoru sadistiko za post (ukupno 6):
dadoMago de UmagotanelornZorzysmurfORnotValsim
slika
Deni
Reactions:
Ima zahvala: 691 put
 pohvaljen: 1092 puta
Kontakt:

Post Postao/la Deni »

Aliensb je napisao/la: 07 vel 2022, 12:32 Nakon pokusaja upita kod par domacih shopova, a i tezeg pronalaska vani pojavio se Ray sa Abyssom i jos rekao 330,00 kn novi, nisam razmisljao ni trenutka
a meni stize Conspiricy, lite pocket verzija, ovih dana :mrgreen:
Ovi su korisnici zahvalili autoru Deni za post:
Aliensb
slika
Butch
Reactions:
Ima zahvala: 44 puta
 pohvaljen: 159 puta
Kontakt:

Post Postao/la Butch »

Conspiracy Abyss je odlican, meni mnogo bolji od originala.
Igra je dosta brza, nema konstantnog ispitivanja igraca, i nema vise monstera koji je definitivno najslabiji aspekt igre.
Jedino sto nema toliko upecatljive lordove.
smurfORnot
Reactions:
Ima zahvala: 437 puta
 pohvaljen: 796 puta

Post Postao/la smurfORnot »

sadistiko je napisao/la: 07 vel 2022, 15:07 slika

a išao kupit naljepnice za Gloomhaven Jaws i onda uzmem sve ovo jer je bilo na popustu :-D
neki popust na ove cijene na kutijama ili?
Valsim
Reactions:
Ima zahvala: 2398 puta
 pohvaljen: 2600 puta
Kontakt:

Post Postao/la Valsim »

slika

Ako ste mislili da se nakon posljednjih mahnitanja ludilo obuzdalo, eh pa gadno ste se prevarili. Posljednja akvizicija 8-) .
OK malo konteksta.

The Prince je prastara igra iz 2003. starog Phalanx Games izdavača. Oduvijek su mi se sviđali zbog povijesnih tematika igara. Uglavnom spomenutu igru sam kupio za rođendan prijatelju iz Zagorja tamo negdje 2006. ili 2007. godine. To je iz perioda kada sam često boravio vikendima u Zagorju te zarazio društvenim igrama prijatelje s kojima sam se družio tamo. Sasvim prirodno mi je stoga sinula ideja da bih mu mogao kupiti i sam neki primjerak. Budžet mi je bio tako negdje do 149-189 kn, što kad sad gledam je zaista podosta za budžet jednog školarca. Ali tko još mari za novce kada su prijatelji i bliski u pitanju. Da mi je barem i procjena igre bila na razini u tom periodu. Kako smo igrali zaista šarenoliku tapetu igara (Age of Mythology, Civilization, Doom III, Monopoly Star Wars, Senators, Magic TCG, World of Warcraft TCG, Pokemoni, Igra Života, Rizik, Nexus Ops) računao sam da praktički ne mogu fulati u odabiru. Zadnja nedoumica u tadašnjem Land of Magicu mi se vrtjela oko Kingdomsa (Kraljevstva) i The Prince. Kingdoms mi se činio nekako previše jednostavan i suh, a i broj igrača mi je bio problematičan budući da je bio samo do 4, a mi smo većinom bila grupa od 5. Tako da je sasvim jasno odabir pao na The Prince. Ne trebam niti spominjati koliko je tada boardgame zajednica bila u povojima pa su se igre uglavnom kupovale na blef čitajući kratki tekst na poleđini igara. Uglavnom rođendanski poklon je isporučen i na mene je pao zadatak da proučim igru. Moram reći da sam ostao zaprepašten količinom pravila za tako malu igru. Sam sebi sam stvorio pritisak da već do idućeg dana sve dobro proučim, tako da u brzini ne bi me iznenadilo da sam neke stvari krivo pohvatao. Kako bilo da bilo idući dan smo zaigrali i... I nismo baš ostali preoduševljeni. Bilo je fora dijelova u borbama tko će imati najviše utjecaja i dovesti papu na tron iz vlastite obitelji, raznih podvaljivanja i napada, ali više manje sve ostalo mi je ostalo u magli. Srećom pa je prijateljev otac mu darovao World of Warcraft pa je situacija spašena. Sada puno godina poslije u žaru jednog od nedavnih igranja Princes of Florence, uspio sam prizvati sjećanju ovu drugu staru renesansnu igru sličnog naziva. Idem gledati na eBayu i gle vraga ima je za kupiti, i to još uvijek zapakirani primjerak za 140 kn. Koliko god loša da možda ispadne na kraju morao sam ju kupiti iz sentimentalnih razloga. A i da si napokon odgovorim na pitanje koliko je loša ili ne, sada kada ju ponovno mogu bolje proučiti na miru.

Za 1812: Invasion of Canada je zaslužan @priroda15 koji mi je prodao po zbilja super cijeni. Hvala mu još jednom i ovom prilikom :thumbs . P

Prije 5 godina Nikola Begović me upoznao s bratom blizancem navedene igre - 1775: Rebellion. Obje igre imaju praktički potpuno identičan dizajn i način kako se igraju, samo što se bave drugim povijesnim periodima. Jedna prati vrlo dobro poznatu Američku revoluciju, dok je druga opskurni i manje više zaboravljeni sukob ista dva ljuta neprijatelja. U obadva slučaja riječ je o brzim ratnim igrama s kockama. Spektakularno je kada dođe do epskih sukoba u Eclipsu i Twilight Imperiumu, ali ponekad se čovjek zaželi brzog i dinamičnog sukoba u sat i pol do dva sata igre. Eh pa zato je ova igra odsad u kolekciji.

Kupnjom Omens of The Pharaoh ekspanzije za Elder Sign preko narudžbe Carte Magice kompletiran je sada i ovaj serijal. And thats all I have to say about that.
Ovi su korisnici zahvalili autoru Valsim za post (ukupno 6):
dadoZorzypriroda15tanelornsadistikoblacx
Možete otkriti više o osobi u sat vremena igre, nego u godinu dana razgovora. - Platon
sadistiko
Reactions:
Ima zahvala: 3725 puta
 pohvaljen: 3857 puta
Kontakt:

Post Postao/la sadistiko »

smurfORnot je napisao/la: 07 vel 2022, 20:00
sadistiko je napisao/la: 07 vel 2022, 15:07 slika

neki popust na ove cijene na kutijama ili?
puno me pitaš, pisalo je popust pa sam kupio :-D
slika
marge
Reactions:
Ima zahvala: 285 puta
 pohvaljen: 775 puta
Kontakt:

Post Postao/la marge »

slika
Ovi su korisnici zahvalili autoru marge za post (ukupno 6):
Mago de UmagodadoValsimAntomontanelornsmurfORnot