Moram priznati da mi
https://boardgamegeek.com/boardgameexpa ... um-rise-ix nije pretjerano puno poboljšao igru. Baš nasuprot, dodatno je zakomplicirao pravila i produžio trajanje igre, ali za dosta. Ili je to samo bio problem što su nam od početka došle dosta skupe karte u card display pa smo dosta teško dolazili do karata. Ne znam, jednostavno nije mi to to.
A što se tiče
Dune: Imperium – Deluxe Upgrade Pack tu je situacija još gora. Ovo je sad definitivno potvrda meni da se ne palim na igru radi minijatura nego radi same igre, što mi je baš drago, ali ovo je sad potvrdilo moje uvjerenje.
Ovo je bilo malo žešće osvješćenje. Toliko para dati za malo plastike, big box kutiju koja je potpuno nefunkcionalna. OK, kupio sam to s namjerom da složim svoj insert za tu igru, ali da se to ostalima isplati kupiti čisto sumnjam. Prvo, uopće ne dobiješ minijature Dreadnotha (vjerojatno će gamad izbaciti još i taj dodatak pa ćeš morati platiti dodatno), onda, insert koji je od plastike je potpuno neintuitivan i bez uputa (koje ne dobiješ s kutijom) ne možeš sam skužiti na prvu kako je dizajner tog inserta zamislio da stoje dijelovi igre. Ima toliko mjesta i toliko pretinaca, da ni nema toliko ni karata ni komponenti igre, a opet s druge strane nedostaju neki pretinci za ono što treba. Ma totalni shit po tom pitanju. Minijature same po sebi su lijepe i kvalitetno izrađene. Vojnici svake kuće su dovoljno mali da ne zakrče ploču, na to su pazili, ali napraviš mjesta za sve komponente iz Rise of Ix expanzije, a ne dodaš mi unutra brodove je baš cijeđenje igrača, gamad američka. Sam upgrade košta skoro kao i igra i pol expanzije, baš nezgodno.
Što se tiče same partije, bila je konfuzna, nismo se baš snašli s ovim dijelovima iz expanzije. Harkonen (Čaks) je na kraju pobijedo u tijesnoj borbi sa Archduke Armand Ecaz (Krki) i to samo radi Intriga koje je Harkonen pribavio preko svoje sposobnosti kupovanja Intriga.