Pa ću tako napisati samo zadnje dvije igre koje smo igrali.
Na red je konačno došao https://boardgamegeek.com/boardgame/284818/caylus-1303

Iako smo igrali dosta puta stari https://boardgamegeek.com/boardgame/18602/caylus nikako se nisam mogao natjerati do kraja shvatiti razlike između ovih igara, ali eto natjerao sam se i mogu reći da mi je za nijansu bolja nova igra, ali izgledom me nije pretjerano oduševila.

Sve je nekako prezeleno i teško uočljivo na prvu, ali čovjek se navikne do pol igre i onda je sve ok. Dosta se izmijenila sama igra i kako se odigrava. Mogao bih reći da mi se čak sviđa izbacivanje novca i da se može bez njega, ali i šema da uopće nije presudno imati plave zgrade kako bi se pobijedilo u igri. Uglavnom, prepucavanje oko Provosta je tu i još jednostavnije i duša igre je po meni ostala tu. Tako da lajkam igru.

Nakon Caylusa je došao red na još jednu neisprobanu igru. I dok je sama tematika i način na koji se igra igra obećavala zabavu, dečkima se pokazala jako dosadnom i Metal i Gera su jadikovali kako je igra glupa i jedva su čekali da igra završi. U igri se stvarno stekao dojam da ništa ne možeš pretjerano napraviti jer i jedna i druga strana (exploreri aka kajboji i nativs aka indijanci) ima previše radnika koji uvijek mogu ili zeznut drugu stranu ili sebi dati, tako da nismo baš stekli dojam da se tu nešto može. Na drugoj igri smo ostali samo četvorica i bili smo se podijelili baš 2 vs 2, a to nije nužno. Da nas je ostalo 5 pa da nismo isto jaki, ko zna, možda bi bilo zanimljivije. Uglavnom, skupljaš resurse, trošiš ih kako bi napredovao svoj klan i na taj način skupljaš bodove i to je sve. Nije nešto, ali ne volim kad netko stalno zvoca kako igra ne valja od početka do kraja, odigraj do kraja a onda pljuj koliko hoćeš.
Caylus i Dakota su bili prošli tjedan, a jučer je na red došla isto neprimamljiva https://boardgamegeek.com/boardgame/402 ... ers-venice
Dosta neugledna igra, znate da ja volim istraživati igre koje nisu uspjele na svom putu prema slavi, pa sam tako i ovu uboo prošle godine na Essenu za pišljivih €5.

Usput smo nazdravljali novorođenoj Eleni pošto smo baš saznali da se malecka rodila. Čestitke novim mami @Slavica i tateku @Valsim ! Kako je rakija bila jaka nekak je došlo do zamjene i Elena je postala Emili

Kako sam se nasekirao prigovorima na Dakotu prošli tjedan bilo me malo strah oće li i danas krenuti kanonada pogotovo jer nisam uspio do kraja proučiti kako se igra igra. Srećom, uspjeli smo razmrsiti pravila, koja su se ispočetka činila čudna i nejasna, ali kako smo krenuli igrati sve je dosta brzo sjelo na mjesto.

Malo podjeća na Puerto Rico jer svi krug bidanja (svaki 4-ti krug u igri) biraš po poretku koji se ovdje plaća (ali se ti novci mogu iskoristiti za povećanje narudžbi u pojedinoj trgovini) lika koji će biti, a on ti daje neki benefit. Onaj ko je zadnji uvijek mora uzeti gondoliera koji također daje neke dobre sitnice. Svako od igrača vodi jednu trgovinu i kupuje i prodaje resurse i dionice vezane za trgovine. Puno je tu toga što treba voditi evidenciju, ali nakon prvog kruga svi paze da se sve dobro vodi jer je svima u interesu da cijena pada ili raste, da dionice padaju ili rastu i tako dalje. Ovaj puta je igra dobro prošla i svima se svidjela. Jedino što smo igru deklariranu na 90 minuta igrali preko 4 sata

Lagano topim svoj ogromni Pile of Shame