Ark Nova
- Mago de Umago
- Reactions:
- Ima zahvala: 909 puta
- pohvaljen: 1037 puta
- Kontakt:
Re: Ark Nova
Ja ju najmanje okrećem jer je najmanja šteta ako je nemaš okrenutu.
Karte - ne možeš u reputaciji preko 9
Association - ne možeš više od 2 partnerstva
Sponzor - osobno mislim da su sponzori dosta jaki pa je dobro imati popust i mogućnost odigravanja sponzora s boarda budući da su malo rjeđi + dupli novac ako zaglibiš
Build - više buildinga istovremeno + avijatorij i gušteraj je veliki plus
Karte - ne možeš u reputaciji preko 9
Association - ne možeš više od 2 partnerstva
Sponzor - osobno mislim da su sponzori dosta jaki pa je dobro imati popust i mogućnost odigravanja sponzora s boarda budući da su malo rjeđi + dupli novac ako zaglibiš
Build - više buildinga istovremeno + avijatorij i gušteraj je veliki plus
- realuka
- Reactions:
- Ima zahvala: 993 puta
- pohvaljen: 1011 puta
- Kontakt:
Mislim da je svaka partija priča za sebe.
Zadnju sam pobjedio da sam upgradeao samo 2 akcije, build i association, nisam ni na univerzitetu ni na reputaciji napredovao, ali sve se super posložilo sa dobrim incomeom i solidnim sponzorima.
Inače mislim da striktno uvijek nekad kroz igru upgreadam association akciju, ove ostale po sili prilika.
Ovo je naša dosadašnja statiskika prema mapama, uvijek izvlačimo na random tako da se s peticom još nismo okušali

Zadnju sam pobjedio da sam upgradeao samo 2 akcije, build i association, nisam ni na univerzitetu ni na reputaciji napredovao, ali sve se super posložilo sa dobrim incomeom i solidnim sponzorima.
Inače mislim da striktno uvijek nekad kroz igru upgreadam association akciju, ove ostale po sili prilika.
Ovo je naša dosadašnja statiskika prema mapama, uvijek izvlačimo na random tako da se s peticom još nismo okušali

- Papaver
- Reactions:
- Ima zahvala: 948 puta
- pohvaljen: 665 puta
- Kontakt:
U zadnje vrijeme najčešće odaberem i jedno i drugo prvi put (flipanje s trake + worker s bonusa).kockica je napisao/la: 13 pro 2022, 17:14 Po svemu sudeći čini mi se da kod izbora worker ili upgrade svi biraju potonje?![]()
- Mago de Umago
- Reactions:
- Kontakt:
Imam jedno pitanje, a ne mogu naći odgovor u ovom online rulebooku: jedna od mapa (ne znam napamet koja) ima bonus kod micanja cubea zbog conservation projecta da za free stavis avijatorij ili gušteraj. I za to mora biti karta Build flipana, zar ne?
- Papaver
- Reactions:
- Kontakt:
Ne mora karta Build biti flipana.Mago de Umago je napisao/la: 14 pro 2022, 12:22 Imam jedno pitanje, a ne mogu naći odgovor u ovom online rulebooku: jedna od mapa (ne znam napamet koja) ima bonus kod micanja cubea zbog conservation projecta da za free stavis avijatorij ili gušteraj. I za to mora biti karta Build flipana, zar ne?

- Ovi su korisnici zahvalili autoru Papaver za post:
- Mago de Umago
- Mago de Umago
- Reactions:
- Kontakt:
Super, thanx!Papaver je napisao/la: 14 pro 2022, 12:56Ne mora karta Build biti flipana.Mago de Umago je napisao/la: 14 pro 2022, 12:22 Imam jedno pitanje, a ne mogu naći odgovor u ovom online rulebooku: jedna od mapa (ne znam napamet koja) ima bonus kod micanja cubea zbog conservation projecta da za free stavis avijatorij ili gušteraj. I za to mora biti karta Build flipana, zar ne?
![]()
- Papaver
- Reactions:
- Kontakt:
Ništa, pogledaj si službeni FAQ za slična pitanja: https://boardgamegeek.com/filepage/2357 ... ficial-faqMago de Umago je napisao/la: 14 pro 2022, 13:11Super, thanx!Papaver je napisao/la: 14 pro 2022, 12:56Ne mora karta Build biti flipana.Mago de Umago je napisao/la: 14 pro 2022, 12:22 Imam jedno pitanje, a ne mogu naći odgovor u ovom online rulebooku: jedna od mapa (ne znam napamet koja) ima bonus kod micanja cubea zbog conservation projecta da za free stavis avijatorij ili gušteraj. I za to mora biti karta Build flipana, zar ne?
![]()
- Ovi su korisnici zahvalili autoru Papaver za post:
- Mago de Umago
- Aliensb
- Reactions:
- Ima zahvala: 267 puta
- pohvaljen: 377 puta
- Kontakt:
Zadnja dva puta igrao sam sa zenom i to su njezini 1. i 2. game, ja sam birao kartu ona workera i zahvaljujuci extra workeru jako brzo je popunila sve partner zoo i university polja na taj nacin otkljucala hrpu ovih gornjih pointsa i jednostavno prebrzo zavrsi game, a ja te ostale bonuse ne uspijem dobiti i tih 4 appell poinsta i par reputacije gdje dobije jos 1-2 zbog kolicine workera presudi na kraju u njenu korist, mozda se samo potrefilo, imao sam i ja jednu vecu gresku, i nikako nisam uspjevao doci do extra workera na mapi u 2. gameu, ali mislim sad probati tu uzeti workera cisto za promjenukockica je napisao/la: 13 pro 2022, 17:14 Po svemu sudeći čini mi se da kod izbora worker ili upgrade svi biraju potonje?![]()