mado je napisao/la: 28 vel 2023, 10:00
...10 years later:
4000 plays:
- Finally declines playing Public Works with a military tableau. It's both glorious and liberating.
Do tog sam ja došao, usred igranja, na 4 ili 5toj karti u tablou promijenim igru samo da vidim što će se dogoditi

već par godina igram samo na mobu jer uživo nitko više ne želi. Zadnjih pola godine igram samo baznu igru. Android app ima implementiranu baznu igru i prvi arc proširenja. I dalje je military slabiji u baznoj igri, al za razliku od nekada kad skoro nikad nije pobjeđivao, sad mogu s njime pobijediti. Bila mi jako zanimljiva partija neki dan, ultra rašanje tabloa sa finalnom rezultatom 16:14

znači možeš pobijediti sa 16 bodova dok ćeš drugi put izgubiti sa 50. Ne vidim da bi mi ovo igra ikad mogla dosaditi.
Igra je baš super u tom pogledu sa različitim finalnim rezultatima. A opet ne dešava se često da u našim igrama netko jako zaostane za bodovima na kraju, obično smo unutar 5 bodova razlike.
Inače famozni keldon mi je pomogao da shvatim što je Race. I žena i ja smo idigravali na način da smo slagali široke kombinacije, jako često sam gubio od žene ali još brutalnije je bilo sa keldonom, ali sam doživio prosvjetljenje i recimo šokirao sam ženu kada sam je pobijedio sa samo 4 spuštene kartice. Baš sam je brutalno gazio u sljedecim partijama i kad sam joj pojasnio da se igra zove Race, odmah se prilagodila pa se međusobni skor opet počeo izjednačavati.
Uz to igra nam se jako promijenila i kada smo došli do nivoa svijesti o bitnom postojanju interakcije kako iskoristiti protivnikove faze, a onda levelirali da pazimo sa akcijama koje su nam potrebne ali protivniku su još bolje. Genijalna igra u kojoj još znamo otkriti neke dobre kombinacije. Jedino moram priznati da mi.kockari nisu sjeli.