BGG natječaj za solo varijante
Moderator/ica: sadistiko
- edvinus
- Reactions:
- Ima zahvala: 282 puta
- pohvaljen: 237 puta
- Kontakt:
BGG natječaj za solo varijante
U zadnje vrijeme se bavim razvojem solo varijanti za postojeće igre, pa sam tako došao na ideju da oživim BGG natječaj za solo varijante - Solomode.
Ako ste zainteresirani za solo varijante, bacite pogled (većinom su neke manje poznate igre, ali ima i jedna odlična solo varijanta za Terraforming Mars).
A ako se kojim slučajem netko bavi razvojem vlastitih solo varijanti, neka se javi, bilo bi mi vrlo drago.
Zanima li vas razvoj igara, prepravke postojećih igara i razvoj solo varijanti su neki prvi korak u tom smjeru - ne trebate osmisliti cijelu novu igru, niti morate izrađivati prototip, pa je utoliko lakše započeti.
Ako ste zainteresirani za solo varijante, bacite pogled (većinom su neke manje poznate igre, ali ima i jedna odlična solo varijanta za Terraforming Mars).
A ako se kojim slučajem netko bavi razvojem vlastitih solo varijanti, neka se javi, bilo bi mi vrlo drago.
Zanima li vas razvoj igara, prepravke postojećih igara i razvoj solo varijanti su neki prvi korak u tom smjeru - ne trebate osmisliti cijelu novu igru, niti morate izrađivati prototip, pa je utoliko lakše započeti.
- grof
- Redovni član udruge
- Reactions:
- Ima zahvala: 1622 puta
- pohvaljen: 2445 puta
- Kontakt:
Re: BGG natječaj za solo varijante
Nisam baš siguran da bi se u potpunosti složio s ovime, bar ne u mom slučaju, ali! Ima jedna hrvatska igra - Maldoria koja je baš dobro odštampana i trebala je biti zanimljivi dungeon crawler, ali nekako je sve previše prepušteno slučajnosti, pa mi je baš padalo na pamet da je jednostavno prepravim po pitanju pravila i nekih mehanika, a zadržim vizualni identitet igre. Naravno, uz prethodni pristanak autora igre. I da, u nekom trenutku života je reizdam tako obnovljenu putem svog obrta.edvinus je napisao/la: 14 tra 2023, 20:22 Zanima li vas razvoj igara, prepravke postojećih igara i razvoj solo varijanti su neki prvi korak u tom smjeru - ne trebate osmisliti cijelu novu igru, niti morate izrađivati prototip, pa je utoliko lakše započeti.
Eto, budem li se odlučio na takvu prepravku igre, možda ovdje nađem zainteresirane za rad na tome?

Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw
- edvinus
- Reactions:
- Kontakt:
Meni svakako zvuči zanimljivo ta ideja, rado bih se uključio, makar u neki inicijalni brainstorminggrof je napisao/la: 14 tra 2023, 21:02Eto, budem li se odlučio na takvu prepravku igre, možda ovdje nađem zainteresirane za rad na tome?(nije solo mod, ali je prepravka)

- retko63
- Reactions:
- Ima zahvala: 83 puta
- pohvaljen: 51 put
- Kontakt:
Baš mi je drago da si spomenuo Maldoriu.Igra je odlična ali one figurice sugrof je napisao/la: 14 tra 2023, 21:02Nisam baš siguran da bi se u potpunosti složio s ovime, bar ne u mom slučaju, ali! Ima jedna hrvatska igra - Maldoria koja je baš dobro odštampana i trebala je biti zanimljivi dungeon crawler, ali nekako je sve previše prepušteno slučajnosti, pa mi je baš padalo na pamet da je jednostavno prepravim po pitanju pravila i nekih mehanika, a zadržim vizualni identitet igre. Naravno, uz prethodni pristanak autora igre. I da, u nekom trenutku života je reizdam tako obnovljenu putem svog obrta.edvinus je napisao/la: 14 tra 2023, 20:22 Zanima li vas razvoj igara, prepravke postojećih igara i razvoj solo varijanti su neki prvi korak u tom smjeru - ne trebate osmisliti cijelu novu igru, niti morate izrađivati prototip, pa je utoliko lakše započeti.
Eto, budem li se odlučio na takvu prepravku igre, možda ovdje nađem zainteresirane za rad na tome?(nije solo mod, ali je prepravka)

Sve ostalo je stvarno super,vrlo kvalitetan karton i kartice ma svaka čast !
- grof
- Redovni član udruge
- Reactions:
- Ima zahvala: 1622 puta
- pohvaljen: 2445 puta
- Kontakt:
Ma dobro i mehanike nisu baš nešto. Dalo bi se to doraditi, pa da bude još interesantnije.retko63 je napisao/la: 14 tra 2023, 23:28Baš mi je drago da si spomenuo Maldoriu.Igra je odlična ali one figurice sugrof je napisao/la: 14 tra 2023, 21:02Nisam baš siguran da bi se u potpunosti složio s ovime, bar ne u mom slučaju, ali! Ima jedna hrvatska igra - Maldoria koja je baš dobro odštampana i trebala je biti zanimljivi dungeon crawler, ali nekako je sve previše prepušteno slučajnosti, pa mi je baš padalo na pamet da je jednostavno prepravim po pitanju pravila i nekih mehanika, a zadržim vizualni identitet igre. Naravno, uz prethodni pristanak autora igre. I da, u nekom trenutku života je reizdam tako obnovljenu putem svog obrta.edvinus je napisao/la: 14 tra 2023, 20:22 Zanima li vas razvoj igara, prepravke postojećih igara i razvoj solo varijanti su neki prvi korak u tom smjeru - ne trebate osmisliti cijelu novu igru, niti morate izrađivati prototip, pa je utoliko lakše započeti.
Eto, budem li se odlučio na takvu prepravku igre, možda ovdje nađem zainteresirane za rad na tome?(nije solo mod, ali je prepravka)
![]()
Sve ostalo je stvarno super,vrlo kvalitetan karton i kartice ma svaka čast !

Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw
- retko63
- Reactions:
- Ima zahvala: 83 puta
- pohvaljen: 51 put
- Kontakt:
Da li imaš u svojoj kolekciji igru Western Legends ! Vidio sam na netu da je već netko pokrenuo solo varijantu ali ok,imam i ja svoju ideju.Za početak,nabavio sam još dodatne figurice tj dupliće originala pa sad krećem dalje !edvinus je napisao/la: 14 tra 2023, 20:22 U zadnje vrijeme se bavim razvojem solo varijanti za postojeće igre, pa sam tako došao na ideju da oživim BGG natječaj za solo varijante - Solomode.
- edvinus
- Reactions:
- Kontakt:
Odlično, go for it!retko63 je napisao/la: 15 tra 2023, 21:41 Da li imaš u svojoj kolekciji igru Western Legends ! Vidio sam na netu da je već netko pokrenuo solo varijantu ali ok,imam i ja svoju ideju.Za početak,nabavio sam još dodatne figurice tj dupliće originala pa sad krećem dalje !
Nemam Western Legends, ali ima je na Tabletop Simulatoru pa mogu tamo probati kad složiš solo varijantu.
Ako možda dolaziš 29.-og na DDI u Petrinju, možemo i tamo popričati, ili zaigrati Western Legends...