Je li se netko tužio da ga je taj Mak prevario?DarkDefender je napisao/la: 10 stu 2024, 10:53Pretpostavljam da bi trazio da mu se unaprijed kupi Playstation bon i onda eskivirao.Zorzy je napisao/la: 09 stu 2024, 23:39 A moguće. Al ne znam kako bi prošlo ovo preuzimanje osobno u tim slučajevima. :/
Najgore mi je sto sam kroz godine naucio vjerovati ljudima s foruma. Vise nemam nikakvih problema platiti nesto unaprijed jer znam da ce mi doci. I, uz par malih iznimaka, znam da ce igra biti u super stanju. I onda me ovakve stvari tjeraju da se kolebam.
Ne znam sto bi trebalo napraviti, ali mislim da bi nesto trebalo. Mislim da je minimum staviti crvenu napomenu za ljude koji imaju 0 postova ili su se tek nedavno registrirali (npr. mjesec dana).
Alternativno se moze uvesti naknada za oglasavanje. Npr. Moras platiti 20€ da postavis oglas. Nakon sto dobijes nekoliko dobrih reviewa, dobijes novce nazad. Ili ne dobijes nego te novce mozes iskoristiti za kupovine preko udruge. Osobno ne bih imao nista protiv ni kad bi udruga zadrzala dio tih novaca.
[RASPRAVA] O oglašavanju i cijenama igara
- miki0102
- Redovni član udruge
- Reactions:
- Ima zahvala: 285 puta
- pohvaljen: 419 puta
- Kontakt:
Re: [RASPRAVA] O oglašavanju i cijenama igara
-
- Reactions:
- Ima zahvala: 1921 put
- pohvaljen: 680 puta
Mislim da je Dj.jure bio u kontaktu s tim Mak03. I ostavio mu negativan feedback, da je dao broj koji se ne koristi, paket kao poslan, a zapravo nije, itd.
Ja sam onda skuzio da je promijenio u jednom danu primopredaju u Sisku, pa onda u Osijeku.
Nakon toga je oglas obrisan.
Onda se vrlo brzo pojavio neki Ivan T sa slicnim generickim oglasom iz Zadra.
Ja sam onda skuzio da je promijenio u jednom danu primopredaju u Sisku, pa onda u Osijeku.
Nakon toga je oglas obrisan.
Onda se vrlo brzo pojavio neki Ivan T sa slicnim generickim oglasom iz Zadra.
- DarkDefender
- Reactions:
- Ima zahvala: 309 puta
- pohvaljen: 527 puta
memberlist.php?mode=viewprofile&u=3489
Novi acc, dobio na brzinu 3 negativna komentara. Ja sam taman bio u procesu razgovora s njim i iskustvo je bilo isto ovakvo. Kaze da ce poslati, a ne salje i trazi placanje iskljucivo Playstation bonom.
- ratnip
- Reactions:
- Ima zahvala: 26 puta
- pohvaljen: 193 puta
Plaćanje u poklon bonovima je instant red flag.
-
- Reactions:
- Ima zahvala: 65 puta
- pohvaljen: 42 puta
ajde steam gift bih mu dao 
mene je tako probao jedan preko njuskala preveslat (adresa u Istri), poslao da će kurir od HP-a pokupiti paket kod mene i onda me vodilo na bankovnu transakciju, a ja prodavatelj bio

mene je tako probao jedan preko njuskala preveslat (adresa u Istri), poslao da će kurir od HP-a pokupiti paket kod mene i onda me vodilo na bankovnu transakciju, a ja prodavatelj bio

- Ovi su korisnici zahvalili autoru Officer Barbrady za post:
- juri006
-
- Reactions:
- Ima zahvala: 1921 put
- pohvaljen: 680 puta
I ja sam imao istu stvar preko njuskala. Kao navodno neki lik iz Vinkovaca.Officer Barbrady je napisao/la: 10 stu 2024, 15:52 ajde steam gift bih mu dao
mene je tako probao jedan preko njuskala preveslat (adresa u Istri), poslao da će kurir od HP-a pokupiti paket kod mene i onda me vodilo na bankovnu transakciju, a ja prodavatelj bio![]()

Dio ljudi je tu samo/prvenstveno radi trgovine (pa i ja), ali bi argumentirao da i mi pridošlice koristimo članovima povećavajući i održavajući ponudu igara. Zato je moj prijedlog da ne uvjetujete oglase ostalom aktivnošću ili plaćanjem, nego da se pravila ograniče na ovaj podforum, npr. minimalno vrijeme registracije, obvezno objavljivanje vlastitih slika igara na oglasu i/ili obvezno ostavljanje recenzija (idealno nakon trgovine, ali nemoguće provjeriti pa se može ići na reciprocitet, za svaku recenziju koju dobiješ moraš vratiti tom useru).
- Mago de Umago
- Reactions:
- Ima zahvala: 909 puta
- pohvaljen: 1037 puta
- Kontakt:
Ili taj netko novi neka prvi pošalje igru i tek kad stigne dobije pare.
Netko s 5-10 god staža na forumu neće sigurno ići sjebati nekoga.
Ja sam nekoliko puta kao gušter slao po 600-700€ vrijednosti TCG karata prvi ako je druga strana bila provjereni član. Nikad problema imao. Sad imam nekoliko dobrih refova i mogu to isto tražiti od novaka. Tako to ide.
Netko s 5-10 god staža na forumu neće sigurno ići sjebati nekoga.
Ja sam nekoliko puta kao gušter slao po 600-700€ vrijednosti TCG karata prvi ako je druga strana bila provjereni član. Nikad problema imao. Sad imam nekoliko dobrih refova i mogu to isto tražiti od novaka. Tako to ide.
- Ovi su korisnici zahvalili autoru Mago de Umago za post:
- juri006
- kovacu
- Reactions:
- Ima zahvala: 289 puta
- pohvaljen: 428 puta
- Kontakt:
Vidis recimo ja sam se opeko jednom na to x godina staza, iskusni/provjereni clan.
Nov se registrirao na forum, prodaja xy dgitalne stvari. Objavio oglas i javi mi je lik sa jedno 6-7 godina staza na forumu, xx titula ispod imena, provodi vise vremena na forumu nego sto ima dan sati.
I dogovorimo se mi oko prodaje (jos mi ponudio full dobar deal meni u korist) i kao, ajd da ja posaljem pa da on vidi dal je sve ok pa ce mi poslat pare preko paypala. Ja onak dobar, susretljiv, naivan lik i vidim njega iskusnjara, poznat clan foruma reko ma poslat cu mu pa ce mi uplatit pol sata kasnije.
I posaljem ja njemu sve potrebno i lik se ne javlja vise. I dalje on aktivan na forumu, ja tamo pisem kak me prevario, nitko me ne tepe ni 5%. Ja novi clan na forumu, ovaj 10 godina tamo i kom ce vjerovat.
Tad sam naucio onu, predobro da bi bilo istinito...
Nov se registrirao na forum, prodaja xy dgitalne stvari. Objavio oglas i javi mi je lik sa jedno 6-7 godina staza na forumu, xx titula ispod imena, provodi vise vremena na forumu nego sto ima dan sati.
I dogovorimo se mi oko prodaje (jos mi ponudio full dobar deal meni u korist) i kao, ajd da ja posaljem pa da on vidi dal je sve ok pa ce mi poslat pare preko paypala. Ja onak dobar, susretljiv, naivan lik i vidim njega iskusnjara, poznat clan foruma reko ma poslat cu mu pa ce mi uplatit pol sata kasnije.
I posaljem ja njemu sve potrebno i lik se ne javlja vise. I dalje on aktivan na forumu, ja tamo pisem kak me prevario, nitko me ne tepe ni 5%. Ja novi clan na forumu, ovaj 10 godina tamo i kom ce vjerovat.
Tad sam naucio onu, predobro da bi bilo istinito...