Twilight imperium u ZG

Trebate ili dajete društvo i/ili prostor za igranje
thegrey
Reactions:
Ima zahvala: 78 puta
 pohvaljen: 204 puta

Re: Twilight imperium u ZG

Post Postao/la thegrey »

Recenzija ce, nadamo se cim prije, stici.

Sto se tice duljine igranja, nije nuzno 8 sati. Zadnju partijicu smo dovrsili za 4 sata (ukljucujuci i setup galaksije i malo table trash talka).
Vatanen
Reactions:
Ima zahvala: 257 puta
 pohvaljen: 436 puta

Post Postao/la Vatanen »

Pozdrav,

Ako ponuda još uvijek vrijedi (vidim da je stariji post), ja bih rado naučio i igrao s Vama. Nisam ranije, ali proučio bih pravila na netu prije susreta - imam nešto iskustva s drugim boardgameovima - Twilight Struggle, Village, 7 Wonders, Cosmic Encounter, Agricola....tako da mi osnovne mehanike (iako prije svega eurogameova) nisu sasvim strane. Naravno, čitao sam o Twilight Imperiumu i znam da nije iz ove kategorije igara, ali čeznem za pravom višesatnom space operom, a znam da ako je kupim neću imati nikad dovoljno ekipe da je i zaigram.
Silvestar, iz Zagreba, 26 godina inače.
Boardgames are power fantasies.
Maciej Janik et al.
mado
Reactions:
Ima zahvala: 1190 puta
 pohvaljen: 1200 puta
Kontakt:

Post Postao/la mado »

U igraonici u Bogovićevoj doslovno možemo ostati igrati cijelu noć. Najduže smo igrali do pola 3 u noći. Ima nas tamo zainteresiranih za TI3, samo nitko od nas nema TI3. Također ima tamo 3 velika stola kao stvorena za TI3 :)
Uglavnom postoji interes tamo za ovu višesatnu epsku igru i lako se popuni maksimalni broj igrača.
Vatanen
Reactions:

Post Postao/la Vatanen »

Znači u Prostoru. Navratio sam tamo jednom da snimim atmosferu - sve pet, malo je mlađa ekipa u prosjeku od mene pa sam se zakočio, ali nabacili smo jedan 7 wonders i jedan galaxy trucker koji su mi objasnili i bilo je ok. Samo što sam banuo bezveze - drugi put ću se oboružati colom, grickalicama i neću ić direktno s posla kad mi je glava u komi. Dakle čekamo da se pojavi netko s TI3 ili? Predložio bih i neku komunalnu kupnju, ali vidim da ga sada nigdje nema - ni u Algoritmu, ni u Carti, ni na BookDepositoryju, jedino direktno od Fantasy Flighta...
Maciej Janik et al.
Fizzletop
Reactions:
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 6 puta
Kontakt:

Post Postao/la Fizzletop »

Imam kopiju TI3 sa prvim x-pacom.
No nekakvo brzinsko ucenje pravila je utopija. Recimo samo da sam ga uzeo na jedan gaming vikends s drustvom na kojem smo svi bili nabrijani provesti petak-subotu-nedjelju igrajuci ga.
Naravno na otprilike pola rulebooka svi smo kolektivno digli ruke od toga i igrali Tannhauser, Race for the galaxy i Runewarse.

Tako da iako ja mogu donjeti samo igru, pronalazak nekog tko poznaje pravila i doista je igrao tu mrcinu bi bilo znatnije bolje rijesenje od pokusaja ucenja na licu mjesta.
Vatanen
Reactions:

Post Postao/la Vatanen »

Evo veli forumaš Zorc u ovoj temi o skupljanju ljudi za Eclipse da ga je igrao više puta, pa bi možda on mogao tumačiti pravila. Naravno, trebalo bi se dogovoriti i da se prođe kroz pravila svatko za sebe doma prije igranja - koliko vidim to je 30 stranica efektivno. Ako se na vrijeme dogovorimo i ako postoji interes ne mislim da bi bio preveliki problem.

Inače, hipotetski, jel bi se želio otarasiti Twilighta i ako bi po kojoj po prilici cijeni?
Maciej Janik et al.
buraz
Reactions:
Ima zahvala: 403 puta
 pohvaljen: 114 puta
Kontakt:

Post Postao/la buraz »

Ima na bggu super videjoi koji objašnjavaju sva pravila, tako sam ih ja izučio :-)
slika
Vatanen
Reactions:

Post Postao/la Vatanen »

Eto na, još bolje. Onda kad se igramo? :D
Maciej Janik et al.
zorc
Reactions:
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 0

Post Postao/la zorc »

Zadnji put sam TI3 igrao prije godinu dana, ali ako se skupi ekipa, mogao bi "ponoviti gradivo" :D (s tim da bi naravno bilo poželjno da svi bar letimično pročitaju pravila sa neta, čisto da dobe filing za osnovne mehanike, pa u hodu popunimo rupe). Ali ta prva partija uhodavanja će onda sigurno trajati duže od 6 sati, tako da računajte na to :D
Shich
Redovni član udruge
Reactions:
Ima zahvala: 1157 puta
 pohvaljen: 1606 puta
Kontakt:

Post Postao/la Shich »

Ako se dobro sjećam,član igor1970 ima tu igru i zna navratiti u igraonicu nedjeljom. Pošaljite mu PM i uvjeren sam da će se uskoro igrati. ;)
Odgovori

Natrag na “Tražim društvo”