Dan Društvenih Igara - Petrinja

Teme vezane uz događaje i okupljanja na kojim se igraju društvene igre
Odgovori
sadistiko
Reactions:
Ima zahvala: 3721 put
 pohvaljen: 3854 puta
Kontakt:

Dan Društvenih Igara - Petrinja

Post Postao/la sadistiko »

slika

Pozivamo Vas na prvi po redu Dan društvenih igara u Petrinji. Udruga 5net je do sada pokazala dugogodišnjim iskustvom da zna organizirati kvalitetan LAN party, ali sada Vam želimo pokazati i druge načine kako se možete zabaviti bez računala sa svojom obitelji i prijateljima.
Događaj će se održati u prostoru 1. osnovne škole Petrinja, Gundulićeva 5, Petrinja u subotu, 12. listopada u vremenu od 15:00 do 22:00 sata.
Volonteri udruge Igranje prezentirati će moderne društvene igre, objašnjavati pravila i pomoći posjetiteljima u prvim koracima u svijetu društvenih igara. Svi će posjetitelji imati priliku odigrati neku od mnogobrojnih igara.
Ako ste do sada na spomen društvene igre pomišljali isključivo na Čovječe ne ljuti se ili Monopol, vrijeme je da otvorite vrata mnoštvu modernih i uzbudljivih naslova kao što su Ticket to Ride gdje putujete vlakom po Europi, Carcassone gdje stvarate srednjovijekovne dvorce, Settlers of Catan gdje naseljavate otok ili Galaxy Trucker gdje pokušavate prevesti otpad s jedne planete na drugu s nabrzinu sklepanim svemirskim brodom. Uz ove naslove bit će predstavljeni i mnogi drugi naslovi pa svakako navratite sa svojim najmilijima i pokažite im da postoje i druge zanimljive stvari osim igara na računalima.
Ulaz je besplatan za sve posjetitelje!
Događaj je također reklamiran i preko Facebook stranica udruga 5net i Igranje, a za one koji još ne znaju gdje je 1. osnovna škola Petrinja evo i karte. Parkiranje je dozvoljeno u dvorištu škole.

https://maps.google.com/maps?saddr=Gund ... ra=ls&z=16

Origigi dio posta:
Ovo je za sad čisto informativne prirode.
Razmišljam o nekom događanju u Petrinji. Mislim da bi mogao organizirati unutar naše wifi udruge jedan događaj (slično našim već nadaleko poznatim LAN partijima) ali ovaj puta čisto igranje društvenih igara. Prostor smo obično dobili u 1. Osnovnoj školi gdje radim, a mislim si da ni za ovaj događaj ne bi trebalo biti problema.
Jedino što me muči, što mi zapravo nemamo igara, osim mene (za sad 7 komada).
Zanima me da li ima interesa da nam dođete u goste i usput ponesete koju igru? :roll:
Datum nije još ni približno određen, mogući datum bi bio početak ili sredina 7. mjeseca ili tamo kasnije u 9.-10. mjesecu.
Eto, ako ima interesa s vaše strane mislim da bi se mogao napraviti zgodan jednodnevni event (mi obično imamo LAN partije od nekih 16 sati do 11 sati drugi dan, dakle cjelonočno igranje bez prestanka sopak ). Dakle jedan dan popodne pa sve do drugog dana dok budemo imali snage i volje.
Zadnja izmjena: sadistiko, dana/u 09 lis 2013, 09:35, ukupno mijenjano 5 puta.
slika
Zoki
Reactions:
Ima zahvala: 28 puta
 pohvaljen: 56 puta
Kontakt:

Re: Igranje u Petrinji

Post Postao/la Zoki »

Odlična ideja ako se pokaže interes u lokalnoj zajednici. MIslim da je realniji datum krajem 8. ili 9. mjesec čisto jer kad počne ljeto mnogi zapale na more.

A kaj se igra na LAN partijima? I za to sam zainteresiran :D
sadistiko
Reactions:
Kontakt:

slika
Da ne zagađujemo previše temu samo ukratko, možda bude još tko zainteresiran.
Naš LAN party se održava svake godine u isto vrijeme 5. na 6. 1. i Zove se Tri Kralja pošto se i održava na taj dan :-)
A što se igra, igra se svašta. Od Call of Duty 4 preko real time strategija, ove godine smo puno igrali Company of Heroes zadnju verziju prije dvojke, pa sve do Flat Out 2 auto razbijačine koju smo obično znali opaliti pred jutro da se malo razbudimo i dobro nasmijemo. Nekad davno smo imali i natjecanja u rFacoru i COD-u ali pošto je to previše vremena uzimalo a znalo se tu i optuživati da se lažira i svašta nešto, odustali smo od daljnjih natjecanja i okrenuli stvar na zabavu i druženje više nego natjecanje.
Ako tko ima kakvih daljnjih pitanja neka se obrati ovdje:
http://www.5net.hr
slika
mado
Reactions:
Ima zahvala: 1189 puta
 pohvaljen: 1200 puta
Kontakt:

Post Postao/la mado »

sadistiko je napisao/la:Zanima me da li ima interesa da nam dođete u goste i usput ponesete koju igru? :roll:
Datum nije još ni približno određen, mogući datum bi bio početak ili sredina 7. mjeseca ili tamo kasnije u 9.-10. mjesecu.
Jupi, road-trip :) Ajmo širiti igranje po Lijepoj našoj. Ja sam za, samo nemam auto.
Krscho
Reactions:
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 15 puta
Kontakt:

Post Postao/la Krscho »

Zvuci mi zanimljivo i bio bi za dok got sam jos ovdje gledajuci da sam na jesen izvan zemlje :)
PA JESAM LI JA JEDINI LUĐAK OVDJE KOJI JE SPREMAN TE SOTONE NAZVATI PRAVIM IMENOM??
sadistiko
Reactions:
Kontakt:

Evo da lagano krenem sa ispitivanjima i dogovorima oko ovog događaja.
Jučer smo imali upravni odbor u udruzi i kako sam mislio, tako su se svi složili da u ime naše wifi udruge organiziramo jedan boardgame događaj u Petrinji. Vjerojatno i prvi tog tipa. Još moram sa ravnateljicom škole dogovoriti da li imamo prostor kod njih i kad, ali okvirno bi događaj bio sredinom 10. mjeseca.
Nadam se da mogu računati sa par game mastera iz Zagreba i nešto igara (onih popularnijih) na ovom događaju. Pošto je naša udruga gotovo uvijek dekintirana, a ni neće se skupljati nikakvi prilozi na događaju ne mogu vam obećati nikakvu financijsku dobit. Volio bih znati otprilike koliko bi vas moglo doći, a i da se možete dogovoriti s koliko auta se treba ići. Ako se odazovu još koji moji prijatelji iz ZG možda bude i koje mjesto za prijevoz do Petrinje.
Od igara imamo slijedeće:
- 7 Wonders + Catan Island exp. + Lost Wonders (većina ploča) exp.
- Eclipse + Elders of Solstice exp. (do tada će možda uletiti i prva prava expanzija)
- A Game of Thrones 2nd
- Merchat of Venus 2nd
- Puerto Rico + exp.
- Sid Meiers Civilization 2010 + Fame of Fortune exp.
- Star Cruiser 1st
- Twilight Imperium 3rd + Shards of Throne exp (do tada će možda uletiti i prva expanzija)

Osim 7 wondersa i Puerto Rico-a ostale su uglavnom dosta zahtjevne i dugotrajne igre pa nisu preporučene za uvod u game boarding, zato bi bilo dobro ako bi vi mogli ponesti igre tipe Settlers of Catan i ostale hitove koji nisu teški i zahtjevni.
slika
grof
Redovni član udruge
Reactions:
Ima zahvala: 1622 puta
 pohvaljen: 2445 puta
Kontakt:

Post Postao/la grof »

Zanimljivo! :)

Sada kada smo i mi Udruga, možda bi se dalo lakše organizirati i neke projekte. ;)
Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw
sadistiko
Reactions:
Kontakt:

Super! Drago mi je da je konačno prošlo. Ono što mi prvo pada na pamet je radionica za mlade (a i one ne tako mlade ;-)) vlastitih igara.

Drugo što mi je palo na pamet a nisam jučer napisao, da bi bilo zgodno da dođe i koji prototip sa svojim autotom, da se vidi da se i kod nas rade igre. Ja ću svakako ponesti svoje parnjače, a znam da sam znao vidjeti i svakojakih rukotvorina u igraonici u onih par puta što sam bio.

Treće što mi pada na pamet je turnir iz jedne do dvije brze igre koji se mogu riješiti u par sati (da baš ne potraje predugo).
Ovdje ćete vi predložiti što bi bilo najbolje s obzirom da očekujete igrače koji su vrlo malo ili nikad igrali neku od tih igara.

Danas ću razgovarati s ravnateljicom jer sam u toj školi i probat ću dobiti 12. na 13. 10. kao datum događaja.
Kad budemo znali točan datum i točan popis igara onda ću složiti plakat pa ću zamoliti i vas ako možete staviti naravno u prostoriji igraonice, ali i možda na par mijesta u ZG gdje smatrate da bi potencijalni igrači voljni puta mogli vidjeti obavijest. :bravo
slika
sadistiko
Reactions:
Kontakt:

Evo samo da izvijestim da sam danas uspješno obavio razgovor sa ravnateljicom i da je bila jako zadovoljna jer sam spomenuo da bi se tu uključila i djeca koja budu zainteresirana za naučiti pokoju igru, da se maknu od čovječe ne ljuti se ;-), a i radionica joj se učinila zanimljiva, samo je pitanje da li je uopće moguće organizirati istu pošto još nemam nikoga tko bi htio nešto na temu kako se rade igre i sl. odraditi u nekom roku od sat-dva.
Uglavnom, događaj bi se trebao održati 12.10. i imamo na raspolaganju veliki hol u 1. osnovnoj školi i učionicu ako je potrebno za radionicu ili odmor.
Molim da se jave zainteresirani voditelji za igre koje će biti na raspolaganju.
slika
sadistiko
Reactions:
Kontakt:

Ono što još mogu ponuditi je moj prijevoz do Petrinje i nazad gdje bi ja došao autom po ljude (oni koji bi bili voditelji) i igre, što znači max 4 čovjeka. S time da bi prijevoz nazad u ZG bio negdje u jutarnjim satima (oko 9-10 ujutro).
slika
Odgovori

Natrag na “Društveni događaji”