Renesansni festival Koprivnica 2013

Teme koje nemaju veze s igranjem, ali nas vesele
Odgovori
Zoki
Reactions:
Ima zahvala: 28 puta
 pohvaljen: 58 puta
Kontakt:

Renesansni festival Koprivnica 2013

Post Postao/la Zoki »

Za one koji ne znaju, sljedeći vikend 30.8.-2.9. u Koprivnici se održava renesansni festival, najveći u ovom dijelu Europe. Viteške borbe, napadi na zidine, stari zanati, dvorske lude, prpošne djeve i još mnogo toga vas očekuje u Koprivnici. Zaboravite na trenutak brige i probleme modernog i uronite u čarobni i tajanstveni svijet srednjevjekovnog doba, doba vitezova, kraljeva, epskih borbi, mitova i legendi. Okušajte se u jahanju, gađanju lukom i strijelom ili dvorskim igrama, a samo oni najhrabriji će imati priliku navući na sebe oklop i okušati se u borbi sa pravim vitezovima.

Renesansi festival u Koprivnici okuplja najbolje viteške udruge iz Hrvatske ali i šire, a jedna od njih je i Zagrebačka, Red Srebrnog Zmaja, koja je ove godine samo za vas pripremila turnir u gađanju lukom i strijelom uz glavnu nagradu: viteški mač, koji će vam pomoći da ubijete zmaja i ukradete poljubac djeve. Kako bi vam ruka bila mirna, a oko precizno, fratri Reda Srebrnog Zmaja za vas su pripremili najkvalitetnije pivo rađeno po staroj i provjerenoj recepturi srednjevjekovnih svećenika.

Više infomacija na linku:

http://www.renesansnifestival.hr/
http://srebrnizmaj.com/

Vidimo se u krčmi :D

slika
Ovi su korisnici zahvalili autoru Zoki za post (ukupno 4):
grofVickoburazsadistiko
grof
Redovni član udruge
Reactions:
Ima zahvala: 1622 puta
 pohvaljen: 2445 puta
Kontakt:

Re: Renesansni festival Koprivnica 2013

Post Postao/la grof »

Iduće godine ima da idemo tamo kao Udruga, uzmemo sa sobom igre sa srednjevjekovnim settingom (Caylus, WWE, Pillarse, Village, Citadels i kojekakve druge) i mamimo ljude da odnesu doma malo ovog štiha igrajući društvene igre ;)

Inače, Festival je "Predivno nešto!". Ako možete, svakako se svratite u Koprivnicu!
Ovi su korisnici zahvalili autoru grof za post (ukupno 2):
burazZoki
Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw
sadistiko
Reactions:
Ima zahvala: 3721 put
 pohvaljen: 3856 puta
Kontakt:

Post Postao/la sadistiko »

Evo i ja sam upravo stigao doma iz Koprivnice.
Nažalost bio sam samo sa Zokijem (hvala na domaćoj pivi!)
Šteta što nisam smio više popiti jer smo išli doma a ja vozio.
Ovi su korisnici zahvalili autoru sadistiko za post:
Zoki
slika
Vicko
Reactions:
Ima zahvala: 312 puta
 pohvaljen: 73 puta
Kontakt:

Post Postao/la Vicko »

Festival je preeeedobar. Definitivno savjetujem da se posjeti. Mnoštovo evena, super ozračje, dobra muzika te dobri i zabavni ljudi.
I da, sljedeće godine bi mogli tamo i kao Udruga doći. ;)
Ovi su korisnici zahvalili autoru Vicko za post:
Zoki
Zoki
Reactions:
Kontakt:

Post Postao/la Zoki »

Malo ugođaja za one koji nisu bili. Hvala dečkima sa foruma kaj su došli do štanda, nadam se da vam se svidjela piva :D Bilo je fenomenalno i nadam se da se vidimo i sljedeće godine u Koprivnici :thumbs

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika
Ovi su korisnici zahvalili autoru Zoki za post:
Vicko
sadistiko
Reactions:
Ima zahvala: 3721 put
 pohvaljen: 3856 puta
Kontakt:

Post Postao/la sadistiko »

Eh, sad sam se podsjetio kad vidim na slikama da sam zaboravio ponovo otići na mjesto gdje se podučavalo kako se radila piva u to doba! Baš smo bili u potrazi za hranom i rekoh, budem se vratio kad se najedemo, ali sam zaboravio :-(
Usput to mi je i jedina zamjerka na festivalu, što je bilo premalo mjesta gdje se moglo sjesti i jesti. Na onom najvećem štandu se čekalo i po pola sata da dođeš na red da bi nešto kupio za jesti (možda sam premalo rekao). Bilo je zanimljivih jela na nekim od štandova, al kad imaš klince koji ne žele jesti nešto što još nisu probali onda je to malo problem pa moraš na provjerene kobase ili čevape (ili šarane na rašlje kojih je pofalilo pa smo izvisili) a tamo red da padneš u nesvijest.
slika
Zoki
Reactions:
Kontakt:

Post Postao/la Zoki »

Za klopu je bio veliki šator i "jaje u slast" na brdu gdje sam pojeo odlična hartman jaja. Udruge su imale odvojeni šator za klopu, mogao si javiti, pa da ti sredimo nešto kuhane janjetine sa graškom :D (navodno stari uskoški recept)
Osim toga, u Koprivnici ima odličan restoran Kalimero. Malo van grada, nekih 5 minuta autom od sajma. Tamo smo jeli u nedjelju. Klopa je fenomenalna, jeftina, a porcije i više nego dovoljne da se najedeš. :thumbs

Meni je žao što nismo bacili koju igru kad je već bila tolika posjećenost sa foruma ;)
Odgovori

Natrag na “Razno”