[DISKUSIJA] Preporuke za igre
- Satarash
- Reactions:
- Ima zahvala: 199 puta
- pohvaljen: 237 puta
- Kontakt:
[DISKUSIJA] Preporuke za igre
Meni u subotu dolazi diler iz Njemačke, a nisam baš pri parama zadnjih dana, pa ne znam za što se odlučiti: Istanbul ili Camel up!
Inače preferiramo obiteljske igre, a glavna igračica će sad napuniti 6 godina (igra Village, Catan, Strasbourg.... bez problema), pa me zanima vaše mišljenje što odabrati??
Anybody??
Inače preferiramo obiteljske igre, a glavna igračica će sad napuniti 6 godina (igra Village, Catan, Strasbourg.... bez problema), pa me zanima vaše mišljenje što odabrati??
Anybody??
- buraz
- Reactions:
- Ima zahvala: 403 puta
- pohvaljen: 114 puta
- Kontakt:
- Satarash
- Reactions:
- Kontakt:
Re: Koju ste igru nedavno kupili?
Hvala buraz!buraz je napisao/la:Da si u Zagrebu, posudio bih ti Camel Up da oprobaš :-/

Sad sam obišao osječke mullere i čak imaju jedan novitet - Camel up! Juhuuu, konačno nešto novo nakon godina stagnacije. Tako da će Camel sigurno pasti za Božić....
A mislim da ću onda ipak od dilera (čija supruga radi u mulleru u švabiji) naručiti Istanbul i Hanabi, jer je i kod njih sad akcija 20%.

- icarusST
- Reactions:
- Ima zahvala: 164 puta
- pohvaljen: 48 puta
Hanabi sam nasa ovde ... nie puno ... a poštarina pretpostavljam da nie vise od desetak euraSatarash je napisao/la:Hvala buraz!buraz je napisao/la:Da si u Zagrebu, posudio bih ti Camel Up da oprobaš :-/![]()
![]()
Sad sam obišao osječke mullere i čak imaju jedan novitet - Camel up! Juhuuu, konačno nešto novo nakon godina stagnacije. Tako da će Camel sigurno pasti za Božić....
A mislim da ću onda ipak od dilera (čija supruga radi u mulleru u švabiji) naručiti Istanbul i Hanabi, jer je i kod njih sad akcija 20%.
http://boardgamegeek.com/geekmarket/product/648367
- Valsim
- Reactions:
- Ima zahvala: 2396 puta
- pohvaljen: 2600 puta
- Kontakt:
Camel up! je po meni čista obiteljska zabavna igra vrlo jednostavnih pravila i pogodna za svakoga.Satarash je napisao/la:Meni u subotu dolazi diler iz Njemačke, a nisam baš pri parama zadnjih dana, pa ne znam za što se odlučiti: Istanbul ili Camel up!
Anybody??
Istanbul je podosta složeniji. Mada nema složenih pravila, igra zato obiluje velikom dubinom i ima dosta kombinacija koje je moguće izvesti u datom trenutku, te je kako bi se pobijedilo potrebno kalkulirati poteze unaprijed (kako svoje tako i one od protivnika).
Tako da bih vam ja zasad preporučio da kupite Camel up!, a Istanbul onda kada mala igračica malo više poraste

Inače i jedna i druga igra su mi se jako svidjele. Samo što bih Camel up! odabrao igrati kada bih želio samo se dobro zabaviti i nasmijati, a Istanbul kada bih ipak htio malo napregnuti male sive stanice.
Možete otkriti više o osobi u sat vremena igre, nego u godinu dana razgovora. - Platon
- Satarash
- Reactions:
- Kontakt:
Puno hvala na savjetima!Valsim je napisao/la: Camel up! je po meni čista obiteljska zabavna igra vrlo jednostavnih pravila i pogodna za svakoga.
Istanbul je podosta složeniji. Mada nema složenih pravila, igra zato obiluje velikom dubinom i ima dosta kombinacija koje je moguće izvesti u datom trenutku, te je kako bi se pobijedilo potrebno kalkulirati poteze unaprijed (kako svoje tako i one od protivnika).
Tako da bih vam ja zasad preporučio da kupite Camel up!, a Istanbul onda kada mala igračica malo više poraste.
Inače i jedna i druga igra su mi se jako svidjele. Samo što bih Camel up! odabrao igrati kada bih želio samo se dobro zabaviti i nasmijati, a Istanbul kada bih ipak htio malo napregnuti male sive stanice.

Odluka je pala, nabavljamo i Istanbul i Camel up i Hanabi!
"Camel up" radi žene, koja voli te zabavne obiteljske igre.

"Istanbul" radi mene i male. Ustvari više radi male, nek se samo uči. (npr. u Village-u ima totalno lude strategije i često uopće ne shvaćamo što nam radi, a o Strasbourgu da ne pričam. Izlicitira sve prije zadnjeg kruga, potroši sve karte, ja i žena joj se smijemo i zezamo ju i lagano odigramo taj zadnji krug. Na kraju zbrajamo bodove, a ono ispadne da nas je ostavila 20+ bodova iza. Onda se ona sprda s nama.

A Hanabi, čisto da probamo. Nismo veliki ljubitelji kartaških igara, ali "Love letter" već mjesec dana igramo gotovo svaku večer po nekoliko partija, tako da vjerujem da će nam i ovo dobro sjesti.
Hvala još jednom na savjetima, nadam se da će za koji dan i slike osvanuti ovdje.

- icarusST
- Reactions:
- Ima zahvala: 164 puta
- pohvaljen: 48 puta
Hanabi imas i u hr u Mullera .... vidia sam ga u city centru u STSatarash je napisao/la:Puno hvala na savjetima!Valsim je napisao/la: Camel up! je po meni čista obiteljska zabavna igra vrlo jednostavnih pravila i pogodna za svakoga.
Tako da bih vam ja zasad preporučio da kupite Camel up!, a Istanbul onda kada mala igračica malo više poraste.
Inače i jedna i druga igra su mi se jako svidjele. Samo što bih Camel up! odabrao igrati kada bih želio samo se dobro zabaviti i nasmijati, a Istanbul kada bih ipak htio malo napregnuti male sive stanice.![]()
![]()
Odluka je pala, nabavljamo i Istanbul i Camel up i Hanabi!
"Camel up" radi žene, koja voli te zabavne obiteljske igre.![]()
"Istanbul" radi mene i male. Ustvari više radi male, nek se samo uči. (npr. u Village-u ima totalno lude strategije i često uopće ne shvaćamo što nam radi, a o Strasbourgu da ne pričam. Izlicitira sve prije zadnjeg kruga, potroši sve karte, ja i žena joj se smijemo i zezamo ju i lagano odigramo taj zadnji krug. Na kraju zbrajamo bodove, a ono ispadne da nas je ostavila 20+ bodova iza. Onda se ona sprda s nama.)
A Hanabi, čisto da probamo. Nismo veliki ljubitelji kartaških igara, ali "Love letter" već mjesec dana igramo gotovo svaku večer po nekoliko partija, tako da vjerujem da će nam i ovo dobro sjesti.
Hvala još jednom na savjetima, nadam se da će za koji dan i slike osvanuti ovdje.
-
- Reactions:
- Ima zahvala: 5 puta
- pohvaljen: 46 puta
Ako vam je Love Letter toliko dobro sjeo, toplo preporučam Council of Verona (sa Poison ekspanzijom) - slična mikro igra koja je zabavna i brza, a dovoljno različita od LL-a. Meni je Verona bolja, a nije da LL ne volemSatarash je napisao/la:A Hanabi, čisto da probamo. Nismo veliki ljubitelji kartaških igara, ali "Love letter" već mjesec dana igramo gotovo svaku večer po nekoliko partija, tako da vjerujem da će nam i ovo dobro sjesti.

Jesi li razmišljao o Small Worldu?