Za one koji ne znaju o ćemu je riječ evo neki info: okupi se određeno društvo zainteresiranih, održi se kraća prezentacija sa naglaskom na neki aspekt game dizajna, prezentira se catch (određena tema, određena mehanika ili određena karakteristika) i onda sljedećih nekoliko dana/sati individualci ili (češće) grupe dizajniraju igru sa tim catchom. Na kraju svega svaka grupa prezentira svoj dizajn, suci ih sve nakon prezentacije odigraju i odredi se pobjednik.
Prvo i osnovno smatram da je ovo odlično iskustvo i dobar način zabave! Malo ćete se igrati, malo mozgati malo biti kreativni, te prodrijeti do srži pitanja što je to igra i što je zapravo zabavno.
Drugo, pretpostavljam da ima nekoliko vas koji osim što se igraju također i razmišljaju o igrama. Tu ćete naići na ljude koji razmišljaju o istim stvarima i raspravljati će se o raznim pristupima/zaključcima.
Treće, napraviti ćete nešto svoje. Ne znam za ostale, ali ja kada proizvedem neki kreativni produkt se osjećam veoma zadovoljno

I zadnje, to je natjecanje koje se često nagrađuje, osim što ćete dobiti vječnu slavu, naravno. Lako se dogovori nešto sa cartom magickom pretpostavljam, ali ja imam nešto interesantnije na umu. Volio bih na sljedećem essenu/genconu kada ću prezentirati svoje igre publisherima ujedno i prezentirati našeg pobjednika (kao, znate mi dole organiziramo game jam i ovo je naš pobjednik od tih i tih autora) tako da imate šanse da se igra i izda!

Volio bih sada čuti vaše misli i komentare bilo na samu ideju, njenu provedbu ili što već!