Strategije
Strategije
Pozdrav,evo da Vam se javim -pošto igram društvene igre od malih nogu.
Počeo sam naravno s Rizikom al to me nije zadovoljavalo pa sam nabavio Axis & Allies 1981 izdanje.
Volim društvene igre ali najdraže su mi one s malo težom tematikom, možda ih imam dvadesetak.
Momentalno igram Starcraft,Axis & Allies gdje sam dao napravit proširenu i pregledniju mapu u jednoj tiskari,Defenders of the Realm,Shadows over Camelot,Memoir 44, i naravno najjaču igru meni momentalno Battlelore.
Da battlelore sam naručio iz Irske jer je out of print, i pobojao figurice,mogu Vam poslat slike ako hoćete, predivna igra.
Eto,nisam obuhvatio sve igre koje igram ili sam igrao al drago mi je da postoji ova stranica jer je u Hrvatskoj jako malo ljudi koji igraju društvene igre.
Hvala i ako mogu kako pomoći tu sam.
LP od Dejana iz Varaždina
Počeo sam naravno s Rizikom al to me nije zadovoljavalo pa sam nabavio Axis & Allies 1981 izdanje.
Volim društvene igre ali najdraže su mi one s malo težom tematikom, možda ih imam dvadesetak.
Momentalno igram Starcraft,Axis & Allies gdje sam dao napravit proširenu i pregledniju mapu u jednoj tiskari,Defenders of the Realm,Shadows over Camelot,Memoir 44, i naravno najjaču igru meni momentalno Battlelore.
Da battlelore sam naručio iz Irske jer je out of print, i pobojao figurice,mogu Vam poslat slike ako hoćete, predivna igra.
Eto,nisam obuhvatio sve igre koje igram ili sam igrao al drago mi je da postoji ova stranica jer je u Hrvatskoj jako malo ljudi koji igraju društvene igre.
Hvala i ako mogu kako pomoći tu sam.
LP od Dejana iz Varaždina
- Gordan
- Reactions:
- Ima zahvala: 356 puta
- pohvaljen: 713 puta
- Kontakt:
Re: Strategije
Savjetujem A Game of Thrones (plus ekspanzije) kao vrhunsku strategiju s minimalnim utjecajem sreće (nema kocaka, samo redosljed kojim će se dogodit određeni eventi koji je u određenom momentu povoljniji ovom ili onom igraču)
- grof
- Redovni član udruge
- Reactions:
- Ima zahvala: 1622 puta
- pohvaljen: 2445 puta
- Kontakt:
Zanimljivo 
Ja npr. volim da strategija ima i poneki element sreće. To joj daje malo duha nepredvidljivosti (ako ništa drugo uvijek možeš okriviti lošu sreću ako si loše odigrao neku sekvencu
)

Ja npr. volim da strategija ima i poneki element sreće. To joj daje malo duha nepredvidljivosti (ako ništa drugo uvijek možeš okriviti lošu sreću ako si loše odigrao neku sekvencu

Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw
- Gordan
- Reactions:
- Kontakt:
AGOT je ipak dovoljno složena da ne bude toliko predvidljiva. a i draže mi je izgubit od boljeg, nego od sretnijeg. isto tako mi je draže da kad pobjedim, nitko ne može reć da sam imao sreće 
ali naravno, igre koje zahtjevaju određenu dozu sreće su isto dobre. klasični risk mi ej bez veze, jer tu te nikakva taktika neće spasit loših kocaka. s druge strane WOW board game je primjer igre u kojoj bacanje kocaka i taktika ipak imaju povoljniji omjer... ali još su mi najdraže Carcassonne, Race for the Galaxy i slične u kojima možeš nekad dobit zbog puno sreće / nesreće, ali ipak je bitnije kako igraš

ali naravno, igre koje zahtjevaju određenu dozu sreće su isto dobre. klasični risk mi ej bez veze, jer tu te nikakva taktika neće spasit loših kocaka. s druge strane WOW board game je primjer igre u kojoj bacanje kocaka i taktika ipak imaju povoljniji omjer... ali još su mi najdraže Carcassonne, Race for the Galaxy i slične u kojima možeš nekad dobit zbog puno sreće / nesreće, ali ipak je bitnije kako igraš
- grof
- Redovni član udruge
- Reactions:
- Kontakt:
[quote="Gordan". ali još su mi najdraže Carcassonne, Race for the Galaxy i slične u kojima možeš nekad dobit zbog puno sreće / nesreće, ali ipak je bitnije kako igraš[/quote]
Race nisam igrao, no namjervavam to uzeti jednom. Carcassonne me malo razočarao, jer koliko je hvaljen ipak mi nije dovoljno složen. Doduše, odlična igra za ubijanje dosade uz kavicu. Onako, laganini ko domine
.
Ugodno me iznenadile PowerGrid, Princes of Florence i ovo što trenutno lokaliziram (jer je previše njemačkog teksta na karticama) World Without End. U ovoj zadnjoj sreća je jedino u kocki za određivanje poreza kao obaveznih troškova i u nasumičnom odabiru event kartica na početku svakog poglavlja igre. Sve drugo je na igračima.
Race nisam igrao, no namjervavam to uzeti jednom. Carcassonne me malo razočarao, jer koliko je hvaljen ipak mi nije dovoljno složen. Doduše, odlična igra za ubijanje dosade uz kavicu. Onako, laganini ko domine

Ugodno me iznenadile PowerGrid, Princes of Florence i ovo što trenutno lokaliziram (jer je previše njemačkog teksta na karticama) World Without End. U ovoj zadnjoj sreća je jedino u kocki za određivanje poreza kao obaveznih troškova i u nasumičnom odabiru event kartica na početku svakog poglavlja igre. Sve drugo je na igračima.
Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw
- Gordan
- Reactions:
- Kontakt:
E onda ti moram reć da nisi još igrao kako trebagrof je napisao/la:Race nisam igrao, no namjervavam to uzeti jednom. Carcassonne me malo razočarao, jer koliko je hvaljen ipak mi nije dovoljno složen. Doduše, odlična igra za ubijanje dosade uz kavicu. Onako, laganini ko domineGordan je napisao/la:ali još su mi najdraže Carcassonne, Race for the Galaxy i slične u kojima možeš nekad dobit zbog puno sreće / nesreće, ali ipak je bitnije kako igraš

Carcasonne nije složen po pitanju mehanike, ali se baš zato da itekako nadmudrivat s protivnikom (najviše oko postavljanja seljaka)
- grof
- Redovni član udruge
- Reactions:
- Kontakt:
A, moguće!Gordan je napisao/la: E onda ti moram reć da nisi još igrao kako treba![]()
Carcasonne nije složen po pitanju mehanike, ali se baš zato da itekako nadmudrivat s protivnikom (najviše oko postavljanja seljaka)

Da, seljaci jesu najinteresantnija stavka. To se slažem...
-
- Reactions:
- Ima zahvala: 5 puta
- pohvaljen: 4 puta
- Kontakt:
Nazalost veliku
,mozda se sada to promijeni 
Nazalost veliku

- grof
- Redovni član udruge
- Reactions:
- Kontakt:
Ma vjerujem da će biti bolje. Zato treba pisati o igrama, opisivati ih. Treba jednostavno ljude stalno podgrijavati za tu temu.heathendome je napisao/la:Eto,nisam obuhvatio sve igre koje igram ili sam igrao al drago mi je da postoji ova stranica jer je u Hrvatskoj jako malo ljudi koji igraju društvene igre.
Nazalost veliku,mozda se sada to promijeni
Svi ljudi kojima po prvi puta pokažem nešto što nije Monopol s istinskim oduševljenjem jedva čekaju ponovo nešto zaigrati.