Ono što me najviše muči. Dam Dam je jučer imao 70 bodova, dok smo Čaks i ja bili tek na početnih 10.
Naime, Dam je prokljuvio kako koristiti akciju bodovanja kruna (a možda i nije

Pa da vidimo jesmo li je krivo skužili.
Mi smo igrali ovako:
Kad pokreneš akciju bodovanja kruna, onda zbrojiš sve krune koje imaš (okrenuti pass markeri, jarboli i jedra, gdje god da su) i to pomnožiš s radnicima koliko ih želiš iskoristiti. Taj dio je meni malo glup.
Što nas dovodi do ovoga. Ako imam...
1 krunu i potrošim 1 radnika dobit ću 1 bod (više od 1 radnika ni ne mogu potrošiti za istu krunu) - 1 x 1 = 1
2 krune i potrošim 1 radnika (ako se desi da nemam više) dobit ću 2 boda - 2 x 1 = 2
2 krune i potrošim 2 radnika dobit ću 4 boda - 2 x 2 = 4
3 krune i 3 radnika je 9 bodova - 3 x 3 = 9
4 krune i 4 radnika je 15 bodova - 4 x 4 = 16 ali pošto je 15 max, onda dobim 15
Da ne spominjem extra akciju koja omogućava igraču da još jednom boduje krune i u istom potezu dobije max 30 bodova. I tu smo se isto razišli u mišljenjima, treba li potrošiti radnike kad se boduju krune preko extra akcije (ona jednom u igri extra akcija za svakog igrača). To samo još pogoršava situaciju s krunama.
Ne znam, učinilo nam se to prejako i zapravo bojim se da ako je to tako onda će cijela igra biti usmjerena na skupljanje kruna, a ne na građenje brodova i prijevoz roba. Možda griješim.
Eto molim za pomoć one koji su već igrali ovu igru.