The Settlers of Catan
- mado
- Reactions:
- Ima zahvala: 1190 puta
- pohvaljen: 1200 puta
- Kontakt:
Re: The Settlers of Catan
Za koji mjesec izlazi četvrto veliko proširenje za Catan pod nazivom Catan: Explorers & Pirates. Detalji su ovdje: http://www.bgg.cc/boardgameexpansion/13 ... rs-pirates
Kad izađe, budem opisao to proširenje, a za sad izdvajam zanimljivo pravilo koje se već sad može primijeniti. To su zlatnici koji bi trebali značajno poboljšati igru i ubrzati ju, smanjiti utjecaj sreće, te smanjiti frustracije igrača.
Trebaju vam nekakve oznake ili gumbi ili novčiči ili što god.
Pravilo kaže: nakon bacanja kockica, ako igrač ne dobije nikakav resurs, dobije od banke 1 zlatnik. Kad je na potezu, igrač može zamijeniti 2 zlatnika za 1 resurs po želji (igrač može obaviti više takvih zamjena na potezu). Lopov ne može krasti zlatnike.
Kad izađe, budem opisao to proširenje, a za sad izdvajam zanimljivo pravilo koje se već sad može primijeniti. To su zlatnici koji bi trebali značajno poboljšati igru i ubrzati ju, smanjiti utjecaj sreće, te smanjiti frustracije igrača.
Trebaju vam nekakve oznake ili gumbi ili novčiči ili što god.
Pravilo kaže: nakon bacanja kockica, ako igrač ne dobije nikakav resurs, dobije od banke 1 zlatnik. Kad je na potezu, igrač može zamijeniti 2 zlatnika za 1 resurs po želji (igrač može obaviti više takvih zamjena na potezu). Lopov ne može krasti zlatnike.
- Dread24
- Reactions:
- Ima zahvala: 56 puta
- pohvaljen: 40 puta
- Kontakt:
Jako mi je zanimljivo ovo novo proširenje... mislim da ću ga i kupiti kad izađe (i dođe u CM ili tako negdi)
Ovo sa zlatnicima je super
al ne znam, u globalu meni ne traje dugo partija. zna bit jako dinamična, a ni ne traje vječnost dok me dođe red.
možda su moji suigrači brzi
u 6 igrača je super šta svi mogu nakon što jedan igrač završi svoj potez sagradit nešto extra, pa ne moraš čekat red i strpit cijeli krug da ti neko ne ukrade neki resurs koji ti treba.
Ovo sa zlatnicima je super

al ne znam, u globalu meni ne traje dugo partija. zna bit jako dinamična, a ni ne traje vječnost dok me dođe red.

Bolje izdati knjigu nego prijatelja!
- CoxUT
- Reactions:
- Ima zahvala: 20 puta
- pohvaljen: 10 puta
- Kontakt:
Koja vam je expanzija najbolja? Igramo puno Catana pa razmišljamo da proširimo malo igru. thx
Prije par dana sam dobila za rođendan igru Naseljenici otoka Catan od frendice koja nije nikad čula za tu igru, ali ju je kupila na preporuku prodavačice iz One2Play-a (hvala, teta prodavačice!!!). Nije se mogla načuditi mom oduševljenju, jer baš sam tu igru htjela nakon što sam jednom davno pročitala recenziju ovdje
sinoć smo je 2 puta odigrali, prvo onu verziju za učenje (izvrsno napisane upute, sve lijepo objašnjeno na primjeru i u toj prvoj igri smo sva pravila pohvatali), a zatim i jednu samostalnu. Bilo nas je malo viška, ukupno 7, pa smo se podijelili u ekipice po 2 osobe i 1 sam
Odlično je igrati tako u ekipama, osim što trgujemo s protivnicima, mi u ekipama se međusobno dogovaramo kako ćemo igrati, pravi timski duh
nakon toga sam cijelu noć sanjala da igram, ali nažalost u snu nisam baš imala nekog smisla za strategiju pa sam gubila već od samog početka 
Eto, mogu reći da smo svi bili oduševljeni igrom
Sad vidim zašto se ovdje često spominje da Monopoly i slično nisu prave društvene igre
jedva čekam iduću priliku za igranje!

Sad vidim zašto se ovdje često spominje da Monopoly i slično nisu prave društvene igre

- CoxUT
- Reactions:
- Ima zahvala: 20 puta
- pohvaljen: 10 puta
- Kontakt:
Hehe znam kako ti je. Uzivaj u igri, super je. To je samo jedna od velikog broja!jelena je napisao/la:Prije par dana sam dobila za rođendan igru Naseljenici otoka Catan od frendice koja nije nikad čula za tu igru, ali ju je kupila na preporuku prodavačice iz One2Play-a (hvala, teta prodavačice!!!). Nije se mogla načuditi mom oduševljenju, jer baš sam tu igru htjela nakon što sam jednom davno pročitala recenziju ovdjesinoć smo je 2 puta odigrali, prvo onu verziju za učenje (izvrsno napisane upute, sve lijepo objašnjeno na primjeru i u toj prvoj igri smo sva pravila pohvatali), a zatim i jednu samostalnu. Bilo nas je malo viška, ukupno 7, pa smo se podijelili u ekipice po 2 osobe i 1 sam
Odlično je igrati tako u ekipama, osim što trgujemo s protivnicima, mi u ekipama se međusobno dogovaramo kako ćemo igrati, pravi timski duh
nakon toga sam cijelu noć sanjala da igram, ali nažalost u snu nisam baš imala nekog smisla za strategiju pa sam gubila već od samog početka
Sad vidim zašto se ovdje često spominje da Monopoly i slično nisu prave društvene igrejedva čekam iduću priliku za igranje!
- sadistiko
- Reactions:
- Ima zahvala: 3725 puta
- pohvaljen: 3857 puta
- Kontakt:
I ako može odgovor: A u kojem to One2Play ima društvenih igara za kupiti???
- grof
- Redovni član udruge
- Reactions:
- Ima zahvala: 1622 puta
- pohvaljen: 2446 puta
- Kontakt:
Izgleda da se i One2Play mijenja... doduše ja već dugo tamo ne zalazim, pa niti ne znam da li su se okrenuli i ovim igrama.sadistiko je napisao/la:I ako može odgovor: A u kojem to One2Play ima društvenih igara za kupiti???
Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw
Ovo je kupljeno u Karlovcu...sadistiko je napisao/la:I ako može odgovor: A u kojem to One2Play ima društvenih igara za kupiti???
Imaju oni nekakve igre, ja sam kod njih jednom davno kupila Boggle i 1 protiv 100 u Avenue Mallu u ZG kad su imali na akciji po 50 kuna (mislim da je ta poslovnica zatvorena), znam da je bilo još nekakvih ali ne sjećam se kakvih.
Ok, ispravak netočnog navodajelena je napisao/la:Ovo je kupljeno u Karlovcu...sadistiko je napisao/la:I ako može odgovor: A u kojem to One2Play ima društvenih igara za kupiti???
Imaju oni nekakve igre, ja sam kod njih jednom davno kupila Boggle i 1 protiv 100 u Avenue Mallu u ZG kad su imali na akciji po 50 kuna (mislim da je ta poslovnica zatvorena), znam da je bilo još nekakvih ali ne sjećam se kakvih.