Prošlo ljeto je prvi put počela igrati moderne društvene igre, Cranium i Dominion. Do sad je još igrala i K2, Carcassone: The Discovery, Citadels, St. Petersburg. Sve te igre joj se sviđaju. Pitanje je koje igre su najbolje za uzeti sa sobom kad ideš na put oko svijeta. Sigurno se s tim problemom često borite

Ja sam do sad razne igre nosio sa sobom na putovanja i planinarenja. Kad sam negdje s društvom autom, onda je lako ponijeti onu veliku vrećicu sa natpisom "Kupio sam nešto veliko". U nju stane 4-5 igara, a ako su manje, onda i više. Kad planinarim, onda ima mjesta u ruksaku za jednu veću igru ili 2-3 male. Tako sam znao nositi Uskoke, Citadels, Bohnanzu od manjih, a K2 ili Race for the Galaxy od velikih.
Dakle, pitanje je koju igru ili više njih da prijateljica uzme sa sobom? Bilo bi dobro da postoji mogućnost solo igranja. Da se brzo i lako uči. Poželjno je da ima što manje ili nula teksta na sebi. Na svom putovanju će upoznavati puno ljudi, pa joj treba igra ili više njih s kojima će se moći zabaviti navečer dok odmara, pada kiša i sl. Pošto će putovati biciklom, bitna je i veličina. Ne može sa sobom uzeti Agricolu