Igre za ponijeti na putovanje oko svijeta

Teme vezane uz igre, igranje, druženje, obitelj i psihologiju igranja
Odgovori
mado
Reactions:
Ima zahvala: 1191 put
 pohvaljen: 1200 puta
Kontakt:

Igre za ponijeti na putovanje oko svijeta

Post Postao/la mado »

Prijateljica planira ovo ljeto krenuti na putovanje oko svijeta biciklom sa psom. Na http://www.happiness-around-the-world.com i http://www.facebook.com/happinessaroundtheworld možete pročitati više o tome, lajkati ju itd.

Prošlo ljeto je prvi put počela igrati moderne društvene igre, Cranium i Dominion. Do sad je još igrala i K2, Carcassone: The Discovery, Citadels, St. Petersburg. Sve te igre joj se sviđaju. Pitanje je koje igre su najbolje za uzeti sa sobom kad ideš na put oko svijeta. Sigurno se s tim problemom često borite :)
Ja sam do sad razne igre nosio sa sobom na putovanja i planinarenja. Kad sam negdje s društvom autom, onda je lako ponijeti onu veliku vrećicu sa natpisom "Kupio sam nešto veliko". U nju stane 4-5 igara, a ako su manje, onda i više. Kad planinarim, onda ima mjesta u ruksaku za jednu veću igru ili 2-3 male. Tako sam znao nositi Uskoke, Citadels, Bohnanzu od manjih, a K2 ili Race for the Galaxy od velikih.

Dakle, pitanje je koju igru ili više njih da prijateljica uzme sa sobom? Bilo bi dobro da postoji mogućnost solo igranja. Da se brzo i lako uči. Poželjno je da ima što manje ili nula teksta na sebi. Na svom putovanju će upoznavati puno ljudi, pa joj treba igra ili više njih s kojima će se moći zabaviti navečer dok odmara, pada kiša i sl. Pošto će putovati biciklom, bitna je i veličina. Ne može sa sobom uzeti Agricolu :) Dobra reigrivost je veliki plus.
buraz
Reactions:
Ima zahvala: 403 puta
 pohvaljen: 114 puta
Kontakt:

Re: Igre za ponijeti na putovanje oko svijeta

Post Postao/la buraz »

Hm...
Od solo igara kaj sam igrao rekao bih Death Angel.. dosta je teška i napeta, a nije ni velika: kao Citadelsi. Ali sigurno postoji i hrpa logičkih tipa ono slaganje drvenih 5 dijelova u zadane oblike (nemrem se sjetit kak se ono zove, ali vidio sam u Mulleru).. ona je skroz mala i ima stotine mogućih oblika za složit.

Za ekipu uz put? Citadelsi, Bohnanza, možda ingenious travel edition, a i Category 5 je dosta mala igra i čini se zabavna (nabavio sam je nedavno i nisam još odigrao.. čak bi joj je mogao i donirati/posuditi.. čini mi se savršena za putovanja: jako je mala i može je igrati do 10 igrača)
slika
smi
Reactions:
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 25 puta
Kontakt:

Post Postao/la smi »

Travel ingenious je fora, moze se solo s njime zabavljati, a max je 2 igraca.
Travel verzija settlers of catan je uz sve svoje nedostatke isto skroz ok za ovakve potrebe.
7 wonders bi se uz male modifikacije dalo full smanjiti (treba smislit alternativu za wonder boardove).
San Juan koristi samo karte i zauzima stvarno malo mjesta. Ista stvar je i sa Dixitom.
Obicno kad gibam negjed uzmem i Odin's ravens.

Sve osim igeniousa nije pogodno za solo igru.
buraz
Reactions:
Kontakt:

Post Postao/la buraz »

Da, vidiš .. za Dixit u biti treba samo karte ponijeti: samo se kutija napravi..
Ako će putovati, setlersi mi se ne čine dobar izbor, pogotovo ako će svaki puta učiti nekoga nanovo igru.. barem iz perspektive da njoj neće biti izazovno jer će biti u prednosti. Ako joj to ne smeta, onda preporučam (čak i to imam za posudit/prodat ako želi XD)
slika
m00nchild
Reactions:
 pohvaljen: 0

Post Postao/la m00nchild »

Morala sam se regati samo da odgovorim na postove :)
Tnx na preporukama, ali kako nemam pojma o čem pričate, najbolje da se nađemo i igramo i da tako vidim što od navedenog uzimam ;)
Idem u 6mj, stignemo :)

Pozz i tnx! I tnx Mado :D
Lutherus
Reactions:
 pohvaljen: 14 puta

Post Postao/la Lutherus »

Putni šah :D
I`m not a nerd.I`m a level 15 half-elf necromancer.
buraz
Reactions:
Kontakt:

Post Postao/la buraz »

Dixit :)
slika
glasswalker
Reactions:
 pohvaljen: 0

Post Postao/la glasswalker »

1. obične igrače karte. (Glupo ali praktično i moš igrat hrpu igara s njima.)
2. Citadels (također pod obavezno... od 2-8 igrača.)
3. Bohnanza (Ovo obavezno. Podržava do 7 ljudi. Ponesi samo karte ne treba ti ništa više.Eventualno još i skraćena pravila)
4. Tichu (Točno za četvoro ljudi, ni manje ni više. Po meni najbolja kartaška igra šta postoji. upozorenje: užasno zarazna.)
5. Dixit (Možda čak prije uzet samo Dixit 2 jer ti u biti trebaju samo karte. 3-6 igrača. Igra pogađanja karata. Odlična za negejmere i upoznavanje.)
6. Coloretto(2- 5 igrača. Odlična jednostavna kartaška igra u kojoj je cilj skupiti što više karata iste boje.)
7. Saboteur(3-10 igrača. Jedni igrači su rudari drugi su saboteri. Samo su karte i malih je dimenzija. Bolja je sa više ljudi.)
8. The Resistance.(Odlična deduktivna igra pogađanja uloga. Podržava od 5 do 10 igrača)
9. San Juan.(2-4 igrača, Sličan ko Race for the Galaxy samo nijansu jednostavniji.)
10. Lost Cities (Samo za 2 igrača. Sličan je dosta sa Colorettom.)
11. Monopoly Deal (2-5 igrača. Nisam igrao, ali je ljudi hvale.)
12. Hive(odlična apstraktna igra ali samo za dvoje.Prelijepe pločice od tvrde plastike. Dolazi sa praktičnom vrećicom na patent).
grof
Redovni član udruge
Reactions:
Ima zahvala: 1622 puta
 pohvaljen: 2452 puta
Kontakt:

Post Postao/la grof »

Ni Uskoci nisu veliki za ponijeti, a također jednostavni, efektni i mogu se igrati u lakšoj i turnirskoj varijanti ;) (sorry ako je netko već ranije predložio)
Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw
Odgovori

Natrag na “Općenito o igrama i igranju”