[ZAVRŠENO] Power Grid
Moderator/ica: sadistiko
Pravila foruma
Teme otvarajte po imenima igara koje prevodite, kako bi se lakše diskutiralo o pojedinom prijevodu igre.
U otvorenoj temi obavještavajte u kakvom je statusu prijevod. Početak, kraj, problemi i nedoumice...
Također, provjerite svoje tekstove pomoću provjere pravopisa u programima za pisanje teksta ili web browserima, jer je ružno vidjeti kada se podkradu tipične pravopisne greške (posebno Č i Ć, te JE i IJE). Prije početka rada obavezno pročitajte Priručnik za prevoditelje!
Priručnik za prevoditelje
Rječnik igraćih pojmova
Teme otvarajte po imenima igara koje prevodite, kako bi se lakše diskutiralo o pojedinom prijevodu igre.
U otvorenoj temi obavještavajte u kakvom je statusu prijevod. Početak, kraj, problemi i nedoumice...
Također, provjerite svoje tekstove pomoću provjere pravopisa u programima za pisanje teksta ili web browserima, jer je ružno vidjeti kada se podkradu tipične pravopisne greške (posebno Č i Ć, te JE i IJE). Prije početka rada obavezno pročitajte Priručnik za prevoditelje!
Priručnik za prevoditelje
Rječnik igraćih pojmova
- Vicko
- Reactions:
- Ima zahvala: 312 puta
- pohvaljen: 73 puta
- Kontakt:
Re: Power Grid
Nije mi baš jasan ovaj izraz:
"At the beginning of the game draw lots for player order."
Kad sam prvi put čitao pravila, mislio sam si, što se to izvlači... no onda sam došao do zaključka da se određuje nasumično. Može se, npr. odrediti tak da svatko izvlači jednu kartu (ili karticu?) elektrane, pa tko dobije veću igra prvi, no uglavnom se može na bilo koji način odrediti tko će prvi. Nisam nikad prije vidio ovaj izraz, pa nisam siguran da li se nešto izgubilo iz konteksta... Ostali? Jel ovo točno?
Kad sam prvi put čitao pravila, mislio sam si, što se to izvlači... no onda sam došao do zaključka da se određuje nasumično. Može se, npr. odrediti tak da svatko izvlači jednu kartu (ili karticu?) elektrane, pa tko dobije veću igra prvi, no uglavnom se može na bilo koji način odrediti tko će prvi. Nisam nikad prije vidio ovaj izraz, pa nisam siguran da li se nešto izgubilo iz konteksta... Ostali? Jel ovo točno?
- buraz
- Reactions:
- Ima zahvala: 403 puta
- pohvaljen: 114 puta
- Kontakt:
Ja bih rekao da si u pravu.
Ali nisam igrao igru, pa ne mogu reći sa 100% sigurnošću.
Ali nisam igrao igru, pa ne mogu reći sa 100% sigurnošću.
- grof
- Redovni član udruge
- Reactions:
- Ima zahvala: 1622 puta
- pohvaljen: 2452 puta
- Kontakt:
"Drawing lots" u slengu znači "izvlačiti šibicu"Vicko je napisao/la:Nije mi baš jasan ovaj izraz:
Stoga si u pravu!drawing lots
noun
making a chance decision by using lots (straws or pebbles etc.) that are thrown or drawn

Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw
-
- Redovni član udruge
- Reactions:
- Ima zahvala: 6 puta
- pohvaljen: 83 puta
Joj kako ne volim igre koje nemaju zabavan način biranja prvog igrača. Već kad prevodiš, možeš i adaptirati pravila i dodati nešto. Predlažem nešto kao onaj koji je zadnji mijenjao žarulju ili nešto slično.
- mado
- Reactions:
- Ima zahvala: 1191 put
- pohvaljen: 1200 puta
- Kontakt:
Slažem se! Ovo sa promjenom žarulje je odličan prijedlogPopo je napisao/la:Joj kako ne volim igre koje nemaju zabavan način biranja prvog igrača. Već kad prevodiš, možeš i adaptirati pravila i dodati nešto. Predlažem nešto kao onaj koji je zadnji mijenjao žarulju ili nešto slično.

- Vicko
- Reactions:
- Ima zahvala: 312 puta
- pohvaljen: 73 puta
- Kontakt:
hehehe, nisam se uopće toga sjetio. Ovo sa žaruljom je dobra ideja, mogao bi to dodat. 

- grof
- Redovni član udruge
- Reactions:
- Ima zahvala: 1622 puta
- pohvaljen: 2452 puta
- Kontakt:
Dodaj! 

Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw