Papaver je napisao/la: 14 stu 2018, 21:53
Nama su Vitor, Valley trust i pogotovo Point Luna među češće odabiranim korporacijama i super prolaze takve kakve jesu.
Point Luna usporedi s nekom od korporacija koje nisam tu spomenuo i na milju je očito da je lošija. Naravno, kad ovisi o tome kakve karte dobijaš, mogu se dogodit ekstremne situacije, ali za korporaciju koja dobiva malo para i ima ability koji ćeš iskoristi možda 10, a možda 2 puta u partiji (za dobit kartu) stvarno ne mogu reć da valja. Titan produkcija je dobra stvar, al nemaš ništa drugo za se uhvatit. I još ti se može dogodit da si divna prva meta za onu kartu koja ti spusti produkcija titana pa je moguć i tableflip.

Nju sam odmah kod otvaranja kutije uočio kao slabu kariku u još nisam promijenio mišljenje, a i ostali se slažu samnom.
Valley Trust tako tako. Kao što vidiš nju nismo pretjerano boostali, samo pomaknuli izbor tako da možeš planirat na vrijeme. I kad već ide na science karte stvarno joj treba taj science tag.
Vitor first action fund mi je super stvar, to nikako ne bih mijenjao. Odmah od početka kreće trka za nagradom, to malo mijenja ritam igre i jačine određenih karata, zato volim igrati kad je Vitor unutra, ne moram ga ja ni imati.
S ovim si zapravo sve rekao. To je možda zabavan twist u setupu igre, al ne kao dio korporacije. Jasno mi je da je to samo stvar gledišta, al da moja korporacija kao ability ima to da nekom drugom da 5 bodova - e nećeš. Stvar je u tome da smo mi dosta, hm... predatori i jednostavno nam je takvo nešto neprihvatljivo.

Korporacija je inače skroz dobra. Radije bismo samo ignorirali taj first action, nego igrali s njim.
Za Unmi i Inventrix su neki od braće Fryx rekli da su razmišljali samo staviti 1MC cijenu za TR dodatni, odnosno +/- 3 na globalne parametre, možda čak i probamo to. Btw neki dan Inventrix odnijela presudnu pobjedu, to mi je baš bilo drago za vidjeti. A Unmi skoro svaki put u borbi za vrh.
Inventrix kad gledam, uvijek mislim "pa nije baš toliko loša koliko se čini". I onda kad je netko ipak uzme - da, stvarno je toliko loša. Jebiga, zadnji put kad sam je igrao opet sam ravno 2 puta iskoristio abiity, a od toga je jedan bio samo zato jer sam prvo igrao kartu A pa B (u istom krugu) da mogu reć: "evo koristim korporaciju".
Šta se UNMI tiče, tu kategorički tvrdim da je dno dna. Dakle imaš korporaciju koja starta s 40M i kao ability ima da, budeš li imao dosta sreće, možeš tijekom partije
potrošit 40M za dobit 10 bodova (give or take, ovisno o broju igrača i kako se razvije partija). Ne zanima me koliko je igrača na svijetu voli i tvrdi da s njom pobjeđuje, to je smeće i nema jebene šanse da me netko razuvjeri.
Sve u svemu, javi dojmove. Mi se u ovako što ne bih još upuštali, nisam nijednu korporaciju još doživio preslabom, sve ovisi o ostalim kartama. Ali vi ste iskusniji pa valjda više znate.
A čuj, sve ovisi o kartama, neke korporacije manje, neke više. Isto tako svaka korporacija traži prilagodbu načina igranja. Recimo, sinoć sam igrao Ecoline. Od prvih 10 karata kupio sam jednu. Do kraja sam odigrao ukupno 11 karata, imao na njima ukupno 4 boda. Pobjedio s 15 bodova više od drugoplasiranog (koji je izgradio valjda 10 gradova da se može nakačit na moje šume). Ostali su bili na -19 i -23. Sve iskusni igrači s kojima igram stalno. Par dana ranije sam dobio s preko 30 bodova na kartama i resursima na njima, na mapi ravno 6 bodova od čega 4 dobio zadnjim potezom (inače, pobijedio za 4). Stvar je u tome da neke korporacije jednostavno previše ovise o poklapanju dosta toga, a čak ni onda nisu spektakularno jake.
Eto Point Luna za primjer opet. Prvo, moraš dobivat dosta earth tagova (koje želiš i možeš odigrat). A drugo, čak i da ti se to poklopi, pitanje je šta ćeš dobit na tim kartama koje povlačiš. Istina, uvijek ih možeš prodat za kunu, al u stvarno ekstremnim primjerima, ovo ćeš iskoristit 10ak puta u partiji. Realno, negdje oko 5-6. Produkcija titana s tim baš i nema veze, a kreneš s malo para. Sad je usporedi s onom čing čong building korporacijom. Em dobiješ više para, em imaš najvažniju produkciju i to na 3, em ćeš, htio ne htio, dobit bar 15-ak M tijekom partije jer building tagova ima masu. A sama korporacija te ne gura u nekom posebnom smjeru (jer building karte i nisu neki smjer), nego ti da dosta para pa radi što hoćeš.
Ili ona koja ti daje resurs za svako povećanje produkcije. Ma da sam vukao 10 karata s earth tagom, izabrao bi njih prije nego Lunu.
Jeste razmišljali o oslabljivanju nekih korporacija?
Nismo. Samo smo neko vrijeme izbacili one koje smatramo najjačima čisto da se ne ponavljaju previše. To bi bile Tharsis, Saturn Systems, čing čong kako li se već zove, Ecoline (iako ne uvijek jer ga svi osim mene mrze, ne znam zašto), ponekad Phobolog i Minin Guild za kojeg više ne mislimo da je ultra jak, al smo ga prečesto igrali pa bi i njega znali maknit.
A nekidan smo igrali bez korporacija.

Točnije, Beginner Corp ali s kupovanjem karata.
Samo napomena, mi igramo bez Venus Next jer nam se ne sviđa, moguće je da s tim kartama neka od korporacija postaje jača (iako ne vidim baš neki primjer). Od VN koristimo samo par karata i koporacija koje su neovisne o floaterima, V tagovima i mapi Venere.
Kad dođe Colonies, možda će se stavri mijenjat. Makar, čujem da ima gomila Jovian i space tagova pa će samo Saturn Systems i Phobolog postat još jači.